Πρεμιέρα στην Επίδαυρο με τον Γιώργο Κιμούλη να ερμηνεύει τη Μήδεια στα κόκκινα - iefimerida.gr

Πρεμιέρα στην Επίδαυρο με τον Γιώργο Κιμούλη να ερμηνεύει τη Μήδεια στα κόκκινα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tα Επιδαύρια ανοίγουν φέτος με την Μήδεια του Ευριπίδη. Ο Σπύρος Ευαγγελάτος σκηνοθετεί για δεύτερη φορά το έργο, 12 χρόνια μετά την παρουσίασή του από το Αμφι-Θέατρο στην Επίδαυρο το 2001, με τη Λήδα Τασοπούλου στον ομώνυμο ρόλο. Τώρα η διανομή είναι ανδρική. Στο ρόλο της Μήδειας ο Γιώργος Κιμούλης.

Το πρόγραμμα της Επιδαύρου

Tα Επιδαύρια 2013 περιλαμβάνουν εννιά παραστάσεις: δύο αρχαίες τραγωδίες, ένα σατυρικό δράμα, δύο αριστοφανικές κωμωδίες και μια του Μενάνδρου, μια πειραματική παράσταση με αποσπάσματα των τριών τραγικών και σύγχρονης ποίησης. Και μια έκπληξη...

Σήμερα 5 και αύριο 6 Ιουλίου ο Γιώργος Κιμούλης δοκιμάζεται στο ρόλο της Μήδειας. Σκηνοθετεί ο Σπύρος Ευαγγελάτος και συμμετέχουν ο Τάσος Νούσιας και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος αυτή τη φορά υπογράφει όχι μόνο τη μουσική, αλλά και τη σκηνοθεσία του αριστοφανικού Πλούτου (12 και 13 Ιουλίου).

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επανέρχεται στην αρχαία ορχήστρα με τη Σαμία του Μενάνδρου, σε σκηνοθεσία Εύη Γαβριηλίδη (19 και 20 Ιουλίου).

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει με την Ειρήνη του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (26 και 27 Ιουλίου).

Το ΔΗΠεΘε Πάτρας ζωντανεύει στο αργολικό θέατρο τις Τρωάδες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή με την Άννα Κοκκίνου ως Εκάβη, την Κατερίνα Διδασκάλου ως Ελένη και τη Κόρα Καρβούνη ως Αθηνά (23 και 24 Αυγούστου).

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τον Κύκλωπα του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου και πρωταγωνιστές το Νίκο Καραθάνο και το Δημήτρη Πιατά (στις 2 και 3 Αυγούστου) και Τραχίνιες του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου με τις Άννα Μάσχα, Φιλαρέτη Κομνηνού (9 και 10 Αυγούστου).

Η έκπληξη είναι μια θεατρική γιορτή που θα συνδυαστεί με τις γιορτινές μέρες του Δεκαπενταύγουστου. Η θρυλική λαϊκή τραγωδία Γκόλφω του Σπυρ. Περεσιάδη, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου θα ζωντανέψει για μια μοναδική βραδιά στα αρχαία ερείπια (17 Αυγούστου).

Στην Μικρή Επίδαυρο ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα – Σπείρα παρουσιάσουν σήμερα 5 και αύριο 6 Ιουλίου τη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο Αριστοφάνης τώρα –Το γλέντι της κωμωδίας. Η Σπείρα-Σπείρα, σε διδασκαλία Σταμάτη Κραουνάκη, χορογραφία Αγγελικής Στελλάτου και με κορυφαίο τον Μανώλη Μητσιά, παραπέμπει σε διαχρονικό διονυσιακό ελληνικό γλέντι.

Στις 12 και 13 Ιουλίου, εμφανίζεται η Ηρώ με τον Javier di Ciriaco. Η Ηρώ, ερμηνεύτρια, συνθέτρια και πιανίστρια, μαζί με τον εντυπωσιακό Αργεντίνο Javier di Ciriaco (ερμηνευτή του ξακουστού Sexteto Milonguero), θα βρεθούν μαζί στη σκηνή για να παρουσιάσουν το Querer, με γνωστά τραγούδια τάνγκο αλλά και συνθέσεις της ίδιας. Μαζί τους ένα σύνολο ειδικευμένο στα τάνγκο, το Nuevo Siete Ensemble.

Στις 19 και 20 Ιουλίου, οι Encardia παρουσιάζουν μουσικές, τραγούδια και χορούς της Κάτω Ιταλίας με ιδιαίτερη έμφαση στα γκρεκάνικα, διαλεκτοποιητική και τραγουδιστή, που συνδιαλέγεται με κιθάρες, φυσαρμόνικες, ακορντεόν και κρουστά, και χορεύει στους ρυθμούς της ταραντέλας pizzica pizzica.

Το πρόγραμμα της μικρής Επιδαύρου θα κλείσει με δύο συναυλίες του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου στις 26 και 27 Ιουλίου, με τίτλο «Μια διαδρομή από τα Γράμματα του Μακρυγιάννη στις Ωδές του Ανδρέα Κάλβου». Ερμηνεύουν οι Τάσης Χριστογιαννόπουλοςκαι Θεοδώρα Μπάκα, με φιλική συμμετοχή της Ελένης και Σουζάνας Βουγιουκλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ