Οι 11 υποψήφιοι επενδυτές για την εκμετάλλευση των τουριστικών λιμανιών - iefimerida.gr

Οι 11 υποψήφιοι επενδυτές για την εκμετάλλευση των τουριστικών λιμανιών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα 11 επενδυτικά σχήματα που συνεχίζουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τη λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση της πρώτης ομάδας τουριστικών λιμένων, η οποία απαρτίζεται από την μαρίνα Αλίμου, το τουριστικό αγκυροβόλιο Νέας Επιδαύρου, μέρος του λιμένα Ύδρας και μέρος του λιμένα και του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου ενέκρινε σήμερα το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.

Τα επενδυτικά σχήματα είναι τα ακόλουθα:

1. «ΚΑΣΟΣ Α.Ε» Κτηματική Τουριστική και Εμπορική

2. Azimut - Benetti S.P.A.

3. Global Liman Isletmeleri A.Ş.

4. «Α.Τ.Ε.Σ.Ε. Α.Ε.» Ανώνυμη Τεχνική Εμπορική Συμβουλευτική Ναυτιλιακή Εταιρεία - Ιδιωτική Επιχείρηση παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας

5.J & P ΑΒΑΞ - Ανώνυμη Εταιρεία -Εργοληπτική -Τουριστική - Εμπορική - Βιομηχανική - Οικοδομικών Υλικών και Μηχανημάτων

6.MAJESTIC Marine Engineering LLC FZE

7.«ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε» Τουριστική Τεχνική Βιομηχανική Ανώνυμη Εταιρεία

8.«ENVITEC Α.Ε» Ανώνυμη εταιρεία Τεχνικών και Περιβαλλοντικών Έργων

9.ARCHIRODON GROUP N.V. - Α1 Γιωτ Τρειντ Κονσόρτσιουμ Α.Ε. - Στήριξης Τεχνική Α.Ε.

10.DOĞUS HOLDING A. Ş. - LAMDA DEVELOPMENT Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων

11.ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Ανώνυμη Εταιρεία - Ανώνυμος Εταιρεία Κτηματικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων ΒΕΓΑ - ΚΟΣΜΟΣ Γιωτινγκ Ελλάς Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία

Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία και στους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Το Έργο Αξιοποίησης Τουριστικών Λιμένων που εντάσσεται στο Έργο «Νηρηίδες», προβλέπει την αξιοποίηση με παραχώρηση (μακροχρόνια μίσθωση) 46 τουριστικών λιμένων που βρίσκονται σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για την αξιοποίηση των τουριστικών λιμένων της Πύλου και της Χίου, ενώ μέσα στο 2013 αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί για τους τουριστικούς λιμένες Αργοστολίου (luxury marina), Λαυρίου (mega yacht marina) και Αρετσού Καλαμαριάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ