Ολι Ρεν: Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια εφησυχασμού - iefimerida.gr

Ολι Ρεν: Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια εφησυχασμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διαφωνία του σχετικά με την τοποθέτηση του ΔΝΤ ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έπρεπε να γίνει νωρίτερα και την άποψή του ότι η Ελλάδα δεν έχει το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού σε ό,τι αφορά στα οικονομικά μέτρα εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολι Ρεν.

Απαντώντας στην Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άννυ Ποδηματά, ο επίτροπος απένειμε τα εύσημα προς τις ελληνικές αρχές που «επέδειξαν και εξακολουθούν να επιδεικνύουν ισχυρή προσήλωση στην υλοποίηση του προγράμματος, μολονότι απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες σε πολλούς τομείς και δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού», ενώ επανέλαβε ότι «η Επιτροπή πιστεύει ότι η οικειοποίηση του προγράμματος από τις ελληνικές αρχές αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία του».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της καθυστέρησης στην αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους που σημειώνει το ΔΝΤ στην έκθεσή του, ο Επίτροπος επανέλαβε ότι «η Επιτροπή δεν συμφωνεί με το συμπέρασμα του ΔΝΤ ότι η αναδιάρθρωση θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα.

Η έκθεση αγνοεί το γεγονός της διασύνδεσης των οικονομιών των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ. Η Επιτροπή φρονεί ότι η αναδιάρθρωση του χρέους του ιδιωτικού τομέα θα ενείχε σίγουρα τον κίνδυνο συστημικής μετάδοσης και θα είχε επίσης υπονομεύσει σοβαρά την έκβαση του προγράμματος. Αυτή ήταν η θέση όλων των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ