«Φυτό» ο Μαντέλα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων - Διαψεύδει η προεδρία της Νότιας Αφρικής - iefimerida.gr

«Φυτό» ο Μαντέλα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων - Διαψεύδει η προεδρία της Νότιας Αφρικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Νότια Αφρική κι ο κόσμος όλος αγωνιούν για την πορεία της υγείας του Νέλσον Μαντέλα, αλλά μια είδηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.

Σύμφωνα όσα μετέδωσε το AFP, εμβληματικός ηγέτης της Νότιας Αφρικής είναι «φυτό» και η κατάσταση της υγείας του θεωρείται μη αναστρέψιμη. Γι αυτό η οικογένειά του εξέτασε τον ενδεχόμενο να τον βγάλει από την υποστήριξη των μηχανημάτων που τον κρατάει στη ζωή προκειμένου να μην τον «ταλαιπωρούν» άλλο. Αυτό αναφέρεται στο δικαστικό έγγραφο με ημερομηνία 26 Ιουνίου, το οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση φυτού... Οι θεράποντες γιατροί συμβούλευσαν την οικογένεια του Μαντέλα να αποσυνδέσουν τη μηχανή που τον κρατά τεχνικά στη ζωή και η οικογένεια εξετάζει αυτήν την επιλογή», ανέφερε το έγγραφο που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο δικαστήριο στο πλαίσιο της υπόθεσης μεταφοράς των τάφων των παιδιών του πρώην προέδρου της Νοτίου Αφρικής.

Ο 94χρονος ηγέτης του αγώνα κατά του Απαρτχάιντ νοσηλεύεται εδώ και εβδομάδες σε κρίσιμη κατάσταση λόγω προβλήματος στους πνεύμονες. Η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής επιμένει τις τελευταίες ημέρες σε ιατρικά ανακοινωθέντα που κάνουν λόγο για κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της χώρας. Γίνονται δε προετοιμασίες για τον εορτασμό των γενεθλίων του Μαντέλα στις 18 Ιουλίου.

Διαψεύδει η προεδρία της Νότιας Αφρικής

Η προεδρία της Νοτίου Αφρικής, πάντως, διέψευσε, αργά την Πέμπτη, τις αναφορές που ήθελαν τον Νέλσον Μαντέλα να βρίσκεται σε «μη αντιστρεπτό κώμα». «Επιβεβαιώνουμε την προηγούμενη ανακοίνωσή μας, την οποία δημοσιοποιήσαμε σήμερα το απόγευμα αφότου ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα επισκέφτηκε το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Μαντέλα, ότι ο πρώην πρόεδρος βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Οι γιατροί αρνούνται ότι ο Μαντέλα βρίσκεται σε «μη αντιστρεπτό κώμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ