Tα λέιζερ έγιναν το σύμβολο της εξέγερσης στην Αίγυπτο [εικόνες, βίντεο] - iefimerida.gr

Tα λέιζερ έγιναν το σύμβολο της εξέγερσης στην Αίγυπτο [εικόνες, βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η χρήση των λέιζερ ήταν το σύμβολο των διαδηλώσεων κατά του Μόρσι, οι οποίες ξεκίνησαν στο τέλος του προηγούμενου μήνα και κατέληξαν στην ανατροπή του αιγύπτιου προέδρου.

Αν κοίταζε κάποιος τον ουρανό πάνω από την πλατεία Ταχρίρ τις τελευταίες μέρες, δύο ήταν τα πράγματα που θα παρατηρούσει. Πυροτεχνήματα και... «λαμπερά» ελικόπτερα πάνω στο οποίο είχαν στραφεί χιλιάδες ακτίνες λέιζερ από τους διαμαρτυρόμενους της πλατείας.

Η ιδέα άρχισε όταν κάποιος πρότεινε να χρησιμοποιηθούν λέιζερ με σκοπό να αποσυντονίζουν τους πιλότους των ελικοπτέρων που πετάνε πάνω από την κεντρική πλατεία. Κάτι που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και στην Αμερική θεωρείται έγκλημα.

Το πλήθος ξεσπούσε σε ζητωκραυγές όταν τα ελικόπτερα πέταγαν πάνω από την πλατεία Ταχρίρ, γεγονός που υποδηλώνει ότι το «light show» ήταν μια μορφή της γιορτής, δεδομένου του ρόλου του στρατού στην ανατροπή του προέδρου.

Τα ελικόπτερα όμως δεν ήταν ο μοναδικός στόχος των ακτίνων, αφού μερικοί από τους δεκάδες χιλιάδες του πλήθους γύρισαν τα λέιζερ τους προς το μπαλκόνι που χρησιμοποιείται ως σημείο εκπομπής του BBC, αλλά και σε αντίστοιχα σημεία για διαφορετικά κανάλια, στέλνοντας ένα μήνυμα προς τους δημοσιογράφους.

Τέλος, τα λέιζερ χρησιμοποιούνταν και ως μέσο προβολής διαφόρων συνθημάτων κατά του Μόρσι, τα οποία προβάλλονταν σε κεντρικά κτίρια της πλατείας Ταχρίρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ