Le Monde: O «μεγάλος αδελφός» των Γάλλων – Παρακολουθούν και αυτοί τηλεφωνήματα, mail και social media - iefimerida.gr

Le Monde: O «μεγάλος αδελφός» των Γάλλων – Παρακολουθούν και αυτοί τηλεφωνήματα, mail και social media

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αντιδράσεις ήταν μαζικές – και ακόμη δεν έχουν ξεθυμάνει – αλλά αποδεικνύεται πως ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ήταν μόνος. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρέθηκε απολογούμενος για τις παρακολουθήσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), όμως όπως αναφέρει η Le Monde, οι Γάλλοι είχαν ακριβώς την ίδια δράση, κατασκοπεύοντας τηλεφωνήματα, mail και social media.

«Κατασκοπεύονται όλες οι επικοινωνίες μας», αναφέρει το γαλλικό δημοσίευμα το οποίο αποκαλύπτει πως η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας (DGSE), υποκλέπτει σήματα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλέφωνα στη Γαλλία και σε επαφές μεταξύ της Γαλλίας και άλλων χωρών.

Οπως επισημαίνεται δεν υποκλέπτεται το περιεχόμενο των συνομιλιών, καθώς πρόκειται για τη δημιουργία ενός χάρτη για το «ποιος μιλάει με ποιον». Τα στοιχεία από τα mail, τα SMS, τα τηλεφωνικά αρχεία, το Facebook και το Twitter αποθηκεύονται για χρόνια, προσθέτει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τη Le Monde η δράση αυτή είναι παράνομη, ενώ επικαλείται πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών τις οποίες δεν κατονομάζει, καθώς και δημόσιες δηλώσεις αξιωματούχων τους. Η δράση αυτή είναι παρόμοια με εκείνη της NSA των ΗΠΑ, την οποία αποκάλυψε ο Εντουαρντ Σνόουντεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ