Άγαλμα για τον Ρέιγκαν στο Λονδίνο - iefimerida.gr

Άγαλμα για τον Ρέιγκαν στο Λονδίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου.

Πρόκειται για ένα χάλκινο άγαλμα το οποίο ξεπερνά τα τρία μέτρα σε ύψος και τοποθετήθηκε μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία, ενώ δεν απέχει πολύ από εκείνο του προέδρου Αϊζενχάουερ. Σε αναγνώριση της συμβολής του Ρόναλντ Ρέιγκαν στον τερματισμό του Ψυχρού Πολέμου, ένα κομμάτι του τείχους του Βερολίνου θα τοποθετηθεί μπροστά από το άγαλμα.

"Ο Ρόναλντ Ρέιγκαν ήταν ένας μεγάλος πρόεδρος και σπουδαίος άνδρας" ανέφερε η πρώην πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ σε μήνυμά της, το οποίο διαβάστηκε για λογαριασμό της από τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

"Χάρη στη δύναμη και στην πεποίθηση του, οδήγησε στην ελευθερία εκατομμύρια ανθρώπους, τη στιγμή της πτώσης του σιδηρού παραπετάσματος" σημείωσε η Θάτσερ, η οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην τελετή λόγω προβλημάτων υγείας.

"Ο Ρόναλντ Ρέιγκαν είναι χωρίς αμφιβολία ένας γίγαντας της ιστορίας του 20ου αιώνα" δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, κατά την διάρκεια της τελετής όπου η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις εκπροσώπησε την Νάνσι Ρέιγκαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ