Βεστερβέλε σε Σαμαρά: «Κάτι έχει αρχίσει να κινείται στην Ελλάδα - Η χώρα σαλπάρει προς την ανάπτυξη» - iefimerida.gr

Βεστερβέλε σε Σαμαρά: «Κάτι έχει αρχίσει να κινείται στην Ελλάδα - Η χώρα σαλπάρει προς την ανάπτυξη»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γκίντο Βεστερβέλε, με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας να δηλώνει πως «κάτι έχει αρχίσει να κινείται στην Ελλάδα» και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα της ανεργίας.

Ο κ. Βεστερβέλε, εξερχόμενους του Μεγάρου Μαξίμου, ανέφερε πως έγινε συζήτηση για την ανάπτυξη στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως «έχουμε καλές ειδήσεις από την Ελλάδα» δηλώνοντας: «Πιστεύω ότι το καράβι ξεκινά όταν είσαι στην ακτή, και τα πανιά της Ελλάδας είναι προς την ανάπτυξη που θα φέρει περισσότερη ευημερία στο μέλλον στους ανθρώπους αυτής τη χώρας» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

Επίσης ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών διαφοροποίησε το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές, ενώ μιλώντας για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο και την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι, τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπιστεί το δύσκολο πρόβλημα της ανεργίας».

Παρόντες στην συνάντηση ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

Μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός είπε ότι «βρισκόμαστε στο μέσο μιας πολιτικής και γεωπολιτικής περιδίνησης στην περιοχή αλλά μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίσταση η Ελλάδα στέκεται σταθερή. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και αν κοιτάξετε πίσω πριν ένα χρόνο ποιος θα το σκεφτόταν;» επισήμανε ο κ. Σαμαράς.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα τα πράγματα να πάνε καλύτερα και τόνισε ότι η σταθερότητα συμβάλει στο να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη που όλοι θέλουμε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ