Spiegel: Θα γίνει «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος μετά τις εκλογές- Η Μέρκελ λέει ψέματα - iefimerida.gr

Spiegel: Θα γίνει «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος μετά τις εκλογές- Η Μέρκελ λέει ψέματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πλήρη αμφισβήτηση των δηλώσεων της Ανγκέλα Μέρκελ πως δεν θα γίνει νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους προχωρά το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο υποστηρίζει πως το «κούρεμα» είναι αναπόφευκτο και θα γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές.

Σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του έκδοση, το Spiegel υποστηρίζει πως η κυβέρνηση Μέρκελ προτιμά να αποφεύγει τις συζητήσεις περί «κουρέματος» του ελληνικού χρέους μέχρι τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, ενώ για τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη προ ημερών στην εφημερίδα Die Welt, αναφέρει πως στην ουσία «εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εταίροι της Ελλάδα θα αποδεχθούν τη διαγραφή ενός μέρους του χρέους», γεγονός που «δεν ηχεί καθόλου ευχάριστα στο Βερολίνο».

Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα αναφέρει πως «για πολλούς ειδικούς ένα νέο κούρεμα για την Ελλάδα είναι αναπόφευκτο. Αυτοί βλέπουν ήδη μακρύτερα -όπως στην Πορτογαλία, όπου η κρίση πυροδοτείται και πάλι- και ζητούν ένα πολύ πιο εκτεταμένο σχέδιο: Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες που πλήττονται από την κρίση πρέπει να γίνει μερική απομείωση των χρεών τους. Μόνο έτσι, εκτιμούν οι ειδικοί, θα μπορέσει η Ευρώπη να βγει από τη δυσχερή της κατάσταση».

Όπως τονίζει τέλος το Spiegel, «η λίστα όσων συνηγορούν σε μία δραστική απομείωση χρέους, είναι τόσο μακριά όσο και ετερόκλητη. Περιλαμβάνει από κατά τεκμήριο αριστερούς όπως η (σ.σ. πολιτικός) Σάρα Βάγκενκνεχτ, πραγματιστές όπως ο σύμβουλος επιχειρήσεων Ντάνιελ Σέλτερ από το Boston Consulting Group, μέχρι και τον ακραιφνή φιλελεύθερο Λούντερ Γκέρκεν από Κέντρο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική στο Φράιμπουργκ (CEP)».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ