Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση των κομμάτων - iefimerida.gr

Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση των κομμάτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο φως ήρθε ο νέος σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη να αναφέρει πως στόχος είναι η πλήρης απεμπλοκή της Βουλής από τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος.

Ο κ. Μιχελάκης απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη για τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων, υπογράμμισε πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει το «πράσινο φως» για την δημιουργία αυστηρής νομοθετικής πρωτοβουλίας όσον αφορά την χρηματοδότηση των κομμάτων.

Οπως διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, βασικοί άξονες θα είναι:

  • Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης
  • Η πλήρης διαφάνεια της ιδιωτικής χρηματοδότησης
  • Η αυστηροποίηση της δικαδικασίας χρηματοδότησης των κομμάτων, αλλά και η ανάθεση του σχετικού ελέγχου σε ανεξάρτητη αρχή αυξημένου κύρους και όχι σε επιτροπή της Βουλής.

Προωθείται, επίσης, η υπαγωγή των οικονομικών εγκλημάτων υπουργών στις διατάξεις του νόμου για τους καταχραστές του δημοσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ