«Αν δώσετε συναίνεση, ζητάω χίλιες φορές συγγνώμη» - iefimerida.gr

«Αν δώσετε συναίνεση, ζητάω χίλιες φορές συγγνώμη»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαβεβαιώσεις ότι «ισχύει ότι ψηφίστηκε στην βουλή» έδωσε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ για το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο όπως αναφέρει η έκθεση της Τρόικας.

«Αυτό που ισχύει άρα, είναι αυτό που συζητήθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή στο άρθρο 37 του παραπάνω νόμου, άρθρο που υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ με εξαίρεση την επίμαχη παράγραφο 7 που προβλέπει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η Βουλή συνεπώς γνώριζε τα πάντα και τα κόμματα και οι βουλευτές τοποθετήθηκαν, μετά λόγου γνώσεως και επί των λεπτομερειών. Τις διατυπώσεις του μνημονίου που είναι ένα πολιτικό κείμενο, τις καθιστά νομική ρύθμιση ο νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων» αναφέρει μεταξύ άλλων στην του ανακοίνωση του ο Ευ. Βενιζέλος.

«Αν είναι να υπάρξει συναίνεση να ζητήσω χίλιες φορές συγνώμη»

Στην ανακοίνωση – απάντηση προς τη ΝΔ ο υπουργός οικονομικών αναφέρεται και στο θέμα της συναίνεσης αλλά και στην συγνώμη που τον κάλεσε να ζητήσει ο Γ. Μιχελάκης.

«Ο κ. Σαμαράς, με τα όσα είπε στη Βουλή, ζητούσε από την Κυβέρνηση να αναλάβει αυτή, μόνης της, την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και της ψήφισης του νέου προγράμματος, ενώ αυτός κρατούσε για λογαριασμό του το δικαίωμα να κρίνει το βαθμό συμφωνίας του νέου προγράμματος με τις απόψεις του κόμματός του, χωρίς συνευθύνη και συστράτευση για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Εάν, συνεπώς, για να επιτευχθεί η αναγκαία εθνική συναίνεση και συστράτευση και για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας τίθεται ως όρος από τη ΝΔ να ζητήσω συγνώμη από τον κ. Σαμαρά, τότε ζητώ συγνώμη, όχι μόνο μία αλλά χίλιες φορές» υπογράμμισε ο Ευ. Βενιζέλος.

ΝΔ: Να δώσει εξηγήσεις και να ζητήσει συγνώμη ο κ. Βενιζέλος

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι ενώ ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι στο μνημόνιο δεν περιλαμβάνεται τίποτα που να μην έχει παρουσιαστεί στη Βουλή, στην 4η επικαιροποίησή του περιλαμβάνονται μέτρα και πολιτικές που δεν περικλείονται στο μεσοπρόθεσμο. Πιο αναλυτικά, ο Γ. Μιχελάκης ανέφερε ότι στη σελίδα 114 της Κομισιόν υπάρχει σαφής αναφορά για απολύσεις μετά από ένα έτος εφεδρείας, λέξη που απουσιάζει από το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο. Η αξιωματική αντιπολίτευση ψήφισε το σχετικό άρθρο 37 του εφαρμοστικού νόμου και δήλωσε ότι διαφωνεί με την παράγραφο 7 που αφορά την επιλογή του πλεονάζοντος προσωπικού στις ΔΕΚΟ, σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Επιπλέον ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι η ΝΔ διαφωνεί με τις απολύσεις και υποστηρίζει το θεσμό της εφεδρείας.

«Ο κ. Βενιζέλος πρέπει να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυτή παραπλάνηση της Εθνικής Αντιπροσωπείας», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, ενώ σχετική δήλωση έκανε και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος Χρήστος Σταϊκούρας με συγκεκριμένα στοιχεία από την 4η επικαιροποίηση του Μνημονίου.

Σε ερώτηση αν ο κ. Βενιζέλος είναι αξιόπιστης συνομιλητής, ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομίας ότι παραποίησε τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και διάβασε το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή για τη στάση του κόμματός του στην ψηφοφορία της νέας δανειακής σύμβασης. Στην ουσία, επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης, η ΝΔ αν δεν υπάρξουν αλλαγές θα το καταψηφίσει ανεξάρτητα από το όριο των απαιτούμενων ψήφων, ενώ θα το ψηφίσει ακόμα και ως απλό νόμο αν υπάρξουν αλλαγές στην κατεύθυνση της επανεκκίνησης της οικονομίας. «Ο κ. Βενιζέλος κατ' αρχήν να ζητήσει συγνώμη για την παραποίηση των δηλώσεων του κ. Σαμαρά και δεύτερον να δώσει εξηγήσεις για το θέμα που προέκυψε σήμερα», είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν πιστεύει στην επαναδιαπραγμάτευση και γι' αυτό δεν την κάνει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ