Εδώ είναι Βαλκάνια - iefimerida.gr

Εδώ είναι Βαλκάνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Νόβαν Τζόκοβιτς απέδειξε για άλλη μια φορά ότι οι Σέρβοι τα καταφέρνουν σε οποιοδήποτε άθλημα περιλαμβάνει μπάλα. Ακόμα και αν αυτό είναι μπαλάκι. Από χθες λοιπόν, ο Τζόκοβιτς βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου του τένις, μετά την νίκη του επί του Ναδάλ, στον τελικό του Γουίμπλετον.

Ο τελικός του διασημότερου τουρνουά τένις, έλαβε τέλος χθες με την μοναδική παράσταση που έδωσε αυτός ο απίστευτος Σέρβος τενίστας που κατάφερε και μετέτρεψε ένα τουρνουά Γκραν Σλαμ σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Σε όλη την διάρκεια του αγώνα του με τον Ναδάλ, οι φίλοι του Τζόκοβιτς δεν σταμάτησαν να τον επευφημούν και να πανηγυρίζουν κάθε πόντο του, πάντα στα πλαίσια των αυστηρών κανονισμών του Γουίμπλετον.

Ο Νόβαν Τζόκοβιτς, κέρδισε ίσως πιο εύκολα από όσο περίμενε τον διάσημο αντίπαλο του. Ίσως και να φταίει ότι φέτος τον έχει νικήσει όπου τον έχει αντιμετωπίσει, με τις ήττες του Ναδάλ να φτάνουν πλέον μετά τον χθεσινό τελικό τις 5 από τον Σέρβο αντίπαλο του και Νούμερο 1 πλέον στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο τελικός έληξε δίκαια με 3-1 σετ (6-4,6-1,1-6,6-3), με τον Τζόκοβιτς να έχει σε όλη την διάρκεια του αγώνα τον πλήρη έλεγχο του. Ο Ναδάλ φαινόταν ανίκανος να αντιμετωπίσει τα χτυπήματα του αντιπάλου του και η κατάκτηση ενός σετ φαίνεται μάλλον κολακευτική για τον ικανότατο Ισπανό τενίστα. Ο Σέρβος νικητής του Γουίμπλετον συμπεριφέρθηκε σαν Φέντερερ και εκμεταλλεύτηκε την επιφάνεια του χόρτου καλύτερα από τον αντίπαλο του.

Το πρώτο σετ του αγώνα ήταν εξαιρετικά αμφίρροπο και ο Τζόκοβιτς παίζοντας στα όρια, κατάφερε να κάνει το break στο δέκατο γκειμ και έτσι έγραψε το 6-4. Τα περισσότερα ράλι που γινόντουσαν κατά την διάρκεια του αγώνα έβγαζαν νικητή τον Σέρβο τενίστα και ο Ναδάλ όσο και αν προσπαθούσε δεν τα κατάφερνε.

Στο δεύτερο σετ, ο Τζόκοβιτς ήταν πολύ καλός, την ίδια στιγμή που ο Ναδάλ έδειχνε να μην έχει κατέβει καθόλου στο κορτ. Ο «Νόβο» έκανε το 3-0 στα γκειμ ανέλπιστα εύκολα, και το 6-1 ήρθε χωρίς να παρουσιάσει ο Ναδάλ καμία αντίσταση.

Στο τρίτο σετ, ο Ναδάλ αποφάσισε να δείξει γιατί θεωρείται ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο και γιατί μέχρι πριν τον τελικό μετρούσε 20 συνεχόμενες νίκες στο διάσημο αγγλικό τουρνουά. 1-6 και ο Τζόκοβιτς έδειχνε να καταλαβαίνει ότι ο πρώτος του τίτλος στο Γουίμπλετον δεν θα ερχόταν χωρίς να κοπιάσει.

Στο τέταρτο σετ ο Ναδάλ έδειχνε ψήγματα του ταλέντου του, αλλά και της επιθυμίας του να κατακτήσει και αυτό τον τίτλο. Όμως ο Τζόκοβιτς ήταν αποφασισμένος. Έμεινε συγκεντρωμένος και προσπάθησε να δυσκολεύει τον Ναδάλ σε κάθε χτύπημά του. Ένα φόρχαντ του Ναδάλ που κατέληξε έξω από τις γραμμές, έφερε τον Τζόκοβιτς να ξαπλώνει στο κεντρικό κορτ του Γουίμπλετον, και τους Σέρβους να πανηγυρίζουν τον μοναδικό θρίαμβο.

Πλέον, η δυαρχία στο τένις έσπασε. Ο Τζόκοβιτς έδειξε όχι μόνο ότι θέλει, αλλά και μπορεί να σπάσει το δίπολο Φέντερερ- Ναδάλ. Η κατάκτηση του Γουίμπλετον, σε συνδυασμό με το εκπληκτικό φετινό του ρεκόρ (42-1 οι νίκες του), μαζί με την κατάκτηση άλλων δύο Γκραν Σλαμ, τον έφεραν στην κορυφή της ATP, αφήνοντας τον Ναδάλ στην δεύτερη θέση και τον Φέντερερ στην τρίτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ