Υποχρεωτική εξάμηνη θητεία στα σύνορα για όλους τους στρατιώτες - iefimerida.gr

Υποχρεωτική εξάμηνη θητεία στα σύνορα για όλους τους στρατιώτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την καταπολέμηση των ευνοϊκών μεταθέσεων στον στρατό φαίνεται να είναι αποφασισμένος να καταπολεμήσει ο νέος υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος ασκεί πιέσεις προς τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων για εξάμηνη υποχρεωτική θητεία στα σύνορα. «Γκρίνια» από «γαλάζιους» κομματάρχες.

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι στρατιωτικές μονάδες στην παραμεθόριο, οι οποίες αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της μη επαρκούς στελέχωσης την ίδια ώρα που το Πεντάγωνο και άλλες κεντρικές μονάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι υπερπλήρεις από στρατιώτες οι οποίοι κατά κύριο λόγο έχουν χρησιμοποιήσει γνωριμίες για να πετύχουν ευνοϊκές μεταθέσεις και δεν έχουν υπηρετήσει στα σύνορα, αναφέρει το Εθνος.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως κατόπιν συνεννοήσεως με τα ανώτατα κλιμάκια της στρατιωτικής ηγεσίας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναμένεται να στραφεί προς το «δόγμα Αρσένη» για υποχρεωτική θητεία στα σύνορα για περίπου έξι μήνες, με τις μεταθέσεις να γίνονται με φειδώ και με άκρως αυστηρά κοινωνικά - οικογενειακά και οικονομικά κριτήρια και πάντα με την προσκόμιση επίσημων εγγράφων από κρατικούς φορείς.

Το δημοσίευμα κλείνει αναφέροντας πως το νέο σχέδιο για την στρατιωτική θητεία, έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια σε «γαλάζιους» παρασκηνιακούς παράγοντες οι οποίοι «κανόνιζαν» ευνοϊκές μεταθέσεις στον Στρατό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ