Σε αστυνομικό κλοιό η μισή Στερεά για τους δραπέτες - Η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους πολίτες να προσέχουν - iefimerida.gr

Σε αστυνομικό κλοιό η μισή Στερεά για τους δραπέτες - Η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους πολίτες να προσέχουν

Σε αστυνομικό κλοιό η μισή Στερέα για τους δραπέτες - Η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους πολίτες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από 1.000 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ανάμεσα στους οποίους και 10 βατραχάνθρωποι, σαρώνουν λίμνες και βουνά στην Αιτωλοακαρνανία και την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα προκειμένου να εντοπίσουν τους τέσσερις επικίνδυνους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων. Εν τω μεταξύ, καθώς περνούν οι ώρες, ο φόβος των κατοίκων -στους οποίους έχει δοθεί εντολή να μην κυκλοφορούν από την στιγμή που δύει ο ήλιος- μεγαλώνει.

Οι αστυνομικοί πάντως, που έχουν αποκλείσει ολόκληρη την περιοχή, έχουν δώσει οδηγίες στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να καλούν άμεσα τις αρχές αν αντιληφθούν κάτι περίεργο.

Οπως σημείωνει o ιστότοπος Newsit η αστυνομία φοβάται το ενδεχόμενο ομηρίας ή ένοπλης συμπλοκής σε αστική περιοχή, αφού ήδη έχουν καταμετρηθεί δύο νεκροί πολίτες κατά τη διάρκεια «συναντήσεων» των αστυνομικών με τους δραπέτες.

Ο πρώτος, ένας 25χρονος Αλβανός υδραυλικός, έπεσε νεκρός το Φεβρουάριο του 2010 σε αιματηρή συμπλοκή αστυνομικών με κακοποιούς στο Βύρωνα, για την οποία έχει κατηγορηθεί ο 36χρονος δραπέτης Μαριάν Κόλα.

Η δεύτερη, ήταν η 25χρονη Κατερίνα, που έχασε τη ζωή της, όταν βρέθηκε κατά λάθος, στη μέση ανταλλαγής πυροβολισμών στα Ισθμια, μεταξύ των επικίνδυνων δραπετών και αστυνομικών.

Εκτός από τους δύο πολίτες τη ζωή του έχασε πριν από μερικές ημέρες και ο αστυνομικός στο Δίστομο. Πληροφορίες του Agrioniopress, θέλουν, μάλιστα, τους δύο νεκρούς κακοποιούς να είχαν μαζί τους το πιστόλι του άτυχου αστυνομικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ