Παράλυτη η κυβέρνηση – Τσακώνονται στα υπουργεία για τις αρμοδιότητες - iefimerida.gr

Παράλυτη η κυβέρνηση – Τσακώνονται στα υπουργεία για τις αρμοδιότητες

Παράλυτη η κυβέρνηση – Τσακώνονται στα υπουργεία για τις αρμοδιότητες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εικόνα παράλυσης παρουσιάζει η κυβέρνηση μια εβδομάδα μετά τον σαρωτικό ανασχηματισμό λόγω της αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την τρικομματική. Κανείς από τους αναπληρωτές υπουργούς και τους υφυπουργούς δεν έχει ακόμη αρμοδιότητες και οι καβγάδες είναι συνεχείς προκειμένου να δοθούν ρόλοι έτσι ώστε ο καθένας να γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να κάνει.

Το πρόβλημα είναι σοβαρότερο στην περίπτωση των αναπληρωτών υπουργών οι οποίοι έχουν δικαίωμα υπογραφής αλλά και δικαίωμα νομοθετικής πρωτοβουλίας στη Βουλή.

Ομως, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν έχει υπογράψει τα σχετικά έγγραφα με τις αρμοδιότητες των αναπληρωτών υπουργών που θα πρέπει να δημοσιευθούν και σε ΦΕΚ παρατείνει τη χάος και επιτρέπει να εντείνονται οι αντιπαραθέσεις και οι παρασκηνιακές πιέσεις.

Οι μόνοι αναπληρωτές υπουργοί που έχουν αρμοδιότητες είναι οι κύριοι Χρήστος Σταϊκούρας στο Οικονομικών και Μάξιμος Χαρακόπουλος στο Αγροτικής Ανάπτυξης που παρέμειναν στις θέσεις τους και μάλιστα με τους ίδιους υπουργούς.

Οι υπόλοιποι, δηλαδή ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στο Εσωτερικών με υπουργό τον Γιάννη Μιχελάκη, η Φώφη Γεννηματά στο Αμυνας με υπουργό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και ο Σταύρος Καλαφάτης στο Περιβάλλοντος με υπουργό τον Γιάννη Μανιάτη δεν έχουν καμία ένδειξη για την τελική απόφαση του πρωθυπουργού.

Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και με όλους τους νέους υφυπουργούς οι οποίοι αναζητούν ρόλο ο οποίος όμως δεν τους δίνεται επί τους παρόντος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ