Σύμβουλος Μόρσι: Σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα, θα γίνει αιματοχυσία - iefimerida.gr

Σύμβουλος Μόρσι: Σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα, θα γίνει αιματοχυσία

Ανυποχώρητος ο Μοχάμεντ Μόρσι – Εκπνέει το τελεσίγραφο του στρατού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR


Στην κόψη του ξυραφιού είναι η κατάσταση στην Αίγυπτο τις τελευταίες ώρες. Ο πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι παραμένει αμετακίνητος στη στάση του αρνούμενος να υποκύψει στο τελεσίγραφο που του είχαν δώσει οι Ενοπλες δυνάμεις τη Δευτέρα. Την ίδια ώρα, σύμβουλος του Μόρσι δήλωσε πως είναι σε εξέλιξη «στρατιωτικό πραξικόπημα» και προειδοποίησε πως θα υπάρξει αιματοχυσία.

Με τις διαδηλώσεις στους δρόμους της Αιγύπτου να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ο Μόρσι διεμήνυσε με νέα δήλωσή του μέσω Facebook πως μία κυβέρνηση συνεργασίας θα μπορούσε να είναι μέρος της εξόδου από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα. Αλλά φάνηκε απρόθυμος να κάνει οποιονδήποτε συμβιβασμό εξαιτίας του τελεσιγράφου.

Στη νέα τοποθέτησή του ο Μόρσι επανέλαβε ότι η αντιπολίτευση εμποδίζει τις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία επιτροπής που θα μελετούσε τις τροποποιήσεις του συντάγματος που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Παράλληλα κάλεσε τον στρατό να μην «παίρνει πλευρές» και επέμεινε ότι παραμονή στη θέση στην οποία εξελέγη είναι ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η βία.

«Ενα λάθος είναι μη αποδεκτό. Και το λέω σαν πρόεδρος όλων των Αιγυπτίων. Το να συντάσσεται κάποιος με μια πλευρά. Η δικαιοσύνη υπαγορεύει να ακουστούν οι φωνές όλου του κόσμου από όλες τις πλατείες».

Στη συνέχεια, ένας σύμβουλος του Μόρσι αρμόδιος για θέματα εθνικής ασφαλείας δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «στρατιωτικό πραξικόπημα».

«Το πραξικόπημα των ένοπλων δυνάμεων, ενάντια στη θέληση του λαού, δεν μπορεί να επιτύχει χωρίς να υπάρξει μεγάλη αιματοχυσία», πρόσθεσε ο σύμβουλος αυτός. Παράλληλα η Μουσουλμανική Αδελφότητα κάλεσε τους υποστηρικτές του Μόρσι να αντισταθούν ειρηνικά στο πραξικόπημα και να αποφύγουν τη βία.

Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, τόσο στον Μόρσι όσο και σε ανώτατα στελέχη της ισλαμιστικής παράταξης απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Νωρίτερα ο στρατός είχε καταλάβει τις εγκαταστάσεις της κρατικής τηλεόρασης στο Κάιρο, ενώ εκπρόσωπος του Μόρσι είχε δηλώσει πως ο πρόεδρος προτιμά να «πεθάνει όρθιος σαν δέντρο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ