Ο στρατός κατέλαβε τις εγκαταστάσεις της κρατικής τηλεόρασης – Περιμένουν την εκπνοή του τελεσιγράφου στον Μόρσι - iefimerida.gr

Ο στρατός κατέλαβε τις εγκαταστάσεις της κρατικής τηλεόρασης – Περιμένουν την εκπνοή του τελεσιγράφου στον Μόρσι

Ο στρατός κατέλαβε τις εγκαταστάσεις της κρατικής τηλεόρασης – Περιμένουν την εκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολα δείχνουν πως το πραξικόπημα δεν θα αποφευχθεί στην Αίγυπτο. Με το τελεσίγραφο που έχουν θέσει οι Ενοπλες δυνάμεις στον πρόεδρο της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, να εκπνέει σε λίγη ώρα, ο στρατός ήδη κατέλαβε την κρατική τηλεόραση.

Τεθωρακισμένα οχήματα και στρατεύματα έφτασαν στις εγκαταστάσεις στο κέντρο του Καΐρου σύμφωνα με το Reuters. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι, που δεν εμπλέκονται στο «ζωντανό» πρόγραμμα έχουν φύγει από το κτίριο, ενώ στην αίθουσα σύνταξη της κρατικής τηλεόρασης βρίσκονται ήδη αξιωματικοί ώστε να παρακολουθούν τι μεταδίδεται μέχρι την εκπνοή του τελεσίγραφου.

Από τη Δευτέρα έχουν ζητήσει από τον Μόρσι να μοιραστεί την εξουσία, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και οι υποστηρικτές του έχουν καταστήσει σαφές πως δεν είναι διατεθειμένοι να «παραμερίσουν» προκειμένου να οριστεί προσωρινή κυβέρνηση.

«Θα πεθάνει όρθιος σαν δέντρο»
Εκπρόσωπος του Μοχάμεντ Μόρσι ξεκαθάρισε πως ο πρόεδρος της χώρας δεν έχει πρόθεση να υποκύψει στις πιέσεις. Προτιμά «να πεθάνει όρθιος σαν δέντρο, υπερασπιζόμενος την εκλογική νομιμότητα της θέσης του παρά να μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που κατέστρεψε τις ελπίδες της Αιγύπτου για δημοκρατία», ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Αϊμάν Αλί μιλώντας στο Reuters.

Νωρίτερα η πολιτική πτέρυγα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του Μόρσι αρνήθηκε την πρόσκληση για συνάντηση με τους επικεφαλής του στρατού. «Δεν θέλουμε προσκλήσεις από κανέναν, έχουμε πρόεδρο», είπε ο Γουάλιντ Αλ Χαντάντ, ηγέτης του Κόμματος της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ