Πότε θα επιστραφούν τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα - iefimerida.gr

Πότε θα επιστραφούν τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα

Πότε θα επιστραφούν τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την 1η Ιουλίου αναμενόταν να ξεκινήσει η υλοποίηση της απόφασης του Eurogroup (26 και 27 Νοεμβρίου 2012) για την επιστροφή των ποσών του προγράμματος αγοράς ελληνικών ομολόγων (SPM), σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως, όμως, σημειώνεται, «προϋπόθεση είναι η επιτυχής υλοποίηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013».

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, στην οποία γίνεται μνεία στην απόφαση του αυστριακού Κοινοβουλίου για την επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών που αποκόμισε από τα επιτόκια των ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Ο βουλευτής έχει επισημάνει ότι η αυστριακή κεντρική τράπεζα εκτιμά πως τα ποσά θα ανέλθουν σε 61 εκατομμύρια ευρώ το 2013, σε 55 εκατομμύρια το 2014, σε 42 εκατομμύρια το 2015, σε 32 εκατομμύρια το 2016 και σε 25 εκατομμύρια ευρώ το 2017.

Συνολικά, προβλέπεται επιστροφή στις ελληνικές αρχές 281,2 εκατομμυρίων ευρώ έως το 2038.

Ο κ. Αυγενάκης με την ερώτησή του στο υπουργείο Οικονομικών ζητούσε να ενημερωθεί εάν έχουν προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και ποιος είναι ο σχεδιασμός δεδομένου ότι τα κέρδη από τα επιτόκια των διακρατηθέντων ελληνικών ομολόγων είναι αξιοσέβαστα ποσά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ