Το 85% των ληξιπρόθεσμων οφειλών του πλήρωσε το Δημόσιο στο εξάμηνο του 2013 [πίνακας] - iefimerida.gr

Το 85% των ληξιπρόθεσμων οφειλών του πλήρωσε το Δημόσιο στο εξάμηνο του 2013 [πίνακας]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Δημόσιο αποπλήρωσε το 85% των ληξιπρόθεσμων οφειλών του έως τον Ιούνιο του 2013, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Τετάρτη ο κ. Σταϊκούρας, από την έναρξη της διαδικασίας μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους 4,6 δισ. ευρώ, ήτοι έχει ικανοποιηθεί περίπου το 85% των αιτημάτων των υπουργείων, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης και επίκειται η ολοκλήρωσή τους, αιτήματα ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Ιούνιο ανήλθαν στα 570 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος των τελικών πληρωμών, δηλαδή των χρημάτων που πήγαν στην πραγματική οικονομία, μέχρι τέλος Ιουνίου, ανήλθε στα 3,4 δισ. ευρώ.

Ενδεικτικά, το πρώτο εξάμηνο του έτους, έχουν χορηγηθεί 13.531 εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων, έχει πληρωθεί το 81% των συνολικών ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, του ΝΙΜΤΣ και των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, καθώς και το 65% των υποχρεώσεων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ (750,3 εκατ. ευρώ από συνολικές υποχρεώσεις 1,1 δισ. Ευρώ).

Δείτε τις πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ