Και το 2014 μέσω ΔΕΗ ο φόρος ακινήτων - Αδιάλλακτη η Τρόικα - iefimerida.gr

Και το 2014 μέσω ΔΕΗ ο φόρος ακινήτων - Αδιάλλακτη η Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τρόικα εμφανίζεται αδιάλλακτη και το πιο πιθανό είναι ότι και το 2014 ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων θα πληρωθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

«Παραμένει ανοιχτό» το θέμα της είσπραξης του φόρου ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως ειπώθηκε από στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τα ξημερώματα της Τετάρτης μετά την μαραθώνια, διάρκειας εννιά ωρών, διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της Τρόικα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά δίνει μάχη για να πείσει ως προς την εισπραξιμότητα του ενιαίου φόρου ωστόσο «η αδιαλλαξία της τρόικας συνεχίζεται».

Επίσης, τελειώνει χωρίς αποτέλεσμα το θέμα το ΦΠΑ στην εστίαση. «Είναι πολύ δύσκολο με τέτοιο δημοσιονομικό κενό» να επιτευχθεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% παραδέχθηκε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, που είπε ότι «έχουμε προτείνει μέτρα που θα μηδενίσουν το δημοσιονομικό κενό», προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν έχει κλείσει ακόμη τίποτα».

Το μεγάλο πρόβλημα στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η οποία συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη στις 7 μ.μ. παραμένει η κινητικότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, μέτρο ανέφικτο να εκπληρωθεί στην παρούσα φάση.

Μέχρι τη Δευτέρα που θα πραγματοποιηθεί το νέο Eurogroup, η κυβέρνηση θέλει να κλείσει πολλά μέτωπα για να μπορέσει να πάρει τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ