Εστελναν παγιδευμένο φάκελο σε πρώην διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής - iefimerida.gr

Εστελναν παγιδευμένο φάκελο σε πρώην διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής

Αρωμα τρομοκρατίας -Παγιδευμένος φάκελος στα ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι όταν παγιδευμένος φάκελος έπεσε στο πάτωμα και ανεφλέγη. Ο φάκελος ήταν μέσα σε ντοσιέ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προοριζόταν για πρώην διευθυντή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ο οποίος έχει αποστρατευτεί. Μάλιστα από τύχη φαίνεται πως δεν υπήρξαν θύματα αφού ο φάκελος ανεφλέγη την ώρα που οι υπάλληλοι μετέφεραν δέματα και πακέτα και από λάθος τους έπεσε στο πάτωμα.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εξουδετέρωσαν το μηχανισμό.

Ο φάκελος έχει σταλεί από τη Θεσσαλονίκη και φέρει ως αποστολέα τον αδελφό του παραλήπτη, αλλά είχε την παλιά του διεύθυνση στα Πατήσια, προφανώς γιατί οι αποστολείς δεν γνώριζαν ότι έχει μετακομίσει.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια σχετίζεται με τους έγκλειστους των φυλακών για τρομοκρατική δράση και η επιλογή του παραλήπτη έχει συμβολικό χαρακτήρα, λόγω της θέσης που κατείχε στην Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr η υπόθεση θυμίζει τον τρόπο δράσης της ιταλικής τρομοκρατικής οργάνωση FAI που παλιότερα, σε ένδειξη συμπαράστασης στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, είχε στείλει παγιδευμένους φακέλους στον πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού (στις 31 Μαρτίου του 2011) αλλά και στον Χάρη Καστανίδη, όταν ακόμη ήταν υπουργός Δικαιοσύνης.

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ, αναφέρουν πως περίπου δέκα παρόμοιοι φάκελοι έχουν σταλεί από τη Θεσσαλονίκη και έχουν ως αποδέκτες απόστρατους αξιωματικούς που κατά το παρελθόν έχουν συνδεθεί με υποθέσεις τρομοκρατίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (03-07-2013) στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΤΑ, στο Κρυονέρι Αττικής, συνεργείο του Τ.Ε.Ε.Μ εξουδετέρωσε με ελεγχόμενη έκρηξη ύποπτο φάκελο, ο οποίος λίγο πριν είχε αναφλεγεί, κατά τη διαδικασία τακτοποίησης των δεμάτων από τους υπάλληλους, χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

Ο φάκελος είχε ταχυδρομηθεί από τη Θεσσαλονίκη, με παραλήπτη απόστρατο ανώτατο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ως αποστολέας φέρεται συγγενικό του πρόσωπο.

Όπως διαπιστώθηκε ο φάκελος περιείχε ντοσιέ, που ήταν «παγιδευμένο» με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, άγνωστης εκρηκτικής ύλης.

Ο εξωτερικός φάκελος είναι κίτρινου χρώματος, τύπου Α3, ενώ το ντοσιέ που περιείχε είναι χρώματος καφέ διαστάσεων 32Χ24Χ8 cm, που ανοιγo-έκλεινε με ταινία Velcro, «κριτς κρατς», (που χρησιμοποιείται και σε ενδύματα), ενώ τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη ήταν εξωτερικά του φακέλου, σε αυτοκόλλητες ετικέτες, γραμμένα σε υπολογιστή.

Παρακαλούμε εάν κάποιος υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ αντιληφθεί ανάλογο φάκελο ή κάποιος πολίτης, Φορέας, Οργανισμός, Υπηρεσία κλπ. παραλάβει τέτοιο φάκελο να μην τον ανοίξει και να επικοινωνήσει άμεσα με τα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ