Tι ακριβώς είπε ο Νίκος Βούτσης για στάση πληρωμών και για «5-6 μήνες που η Ελλάδα θα ζει με τους πόρους που έχει» - iefimerida.gr

Tι ακριβώς είπε ο Νίκος Βούτσης για στάση πληρωμών και για «5-6 μήνες που η Ελλάδα θα ζει με τους πόρους που έχει»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλος προκλήθηκε χθες με τις δηλώσεις του βουλευτή Νίκου Βούτση ο οποίος δήλωσε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναδιαπραγματεύεται το Μνημόνιο θα γίνει στάση πληρωμών και η Ελλάδα θα χρειαστεί να ζει για 5-6 μήνες χωρίς βοήθεια. «Εάν χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα στάσης πληρωμών θα το δούμε με τον λαό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της με τους δικούς της πόρους και τη δική της παραγωγή. Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά ακροδεξιό αλλά καμία σχέση με φασισμούς και ναζισμούς
Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση και καταγγέλλει τον Τσίπρα ότι έχει στόχο τη στάση πληρωμών της χώρας

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για αποκάλυψη του πραγματικού στόχου του Αλέξη Τσίπρα που είναι, όπως αναφέρει η διακοπή της χρηματοδότησης στην Ελλάδα, δηλαδή η στάση πληρωμών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας στην ερώτηση του δημοσιογράφου «μπορεί να κινδυνεύσουμε με στάση πληρωμών;», ο κ. Βούτσης απάντησε:

Βούτσης: Υπάρχει ένα διάστημα μηνών, πέρυσι το είχαμε υπολογίσει σε 5-6 μήνες με κόστος 4,2 δισ., όπου η χώρα αν δεν πληρώσει τις υποχρεώσεις της κ.λπ. καθώς θα διαρκεί η αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων, θα μπορεί η χώρα σε αυτούς τους μήνες τουλάχιστον με τους πόρους και την παραγωγή που υπάρχει, να μείνει στα πόδια της.

Αν χρειαστεί μεγαλύτερο από αυτό το διάστημα, θα δούμε με το λαό τι θα κάνουμε».

Και η ΝΔ σχολιάζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να σταματήσουν να λειτουργούν τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα σώματα ασφαλείας, οι Ένοπλες Δυνάμεις και να μην πληρωθούν συντάξεις και μισθοί. Να είναι σίγουρος ο κ. Τσίπρας και η παρέα του πως δεν θα του επιτρέψουμε να τινάξει στον αέρα όσα χτίστηκαν μέχρι τώρα με τις θυσίες του Ελληνικού λαού».

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Βούτσης μιλώντας στον Βήμα FM δήλωσε πως θεωρεί ακροδεξιό τον πρωθυπουργό αν και διευκρίνισε χαρακτηριστικά πως «δεν λέμε ότι έχει σχέση με ναζισμούς, φασισμούς και τέτοια, ούτε καθ' υπόνοια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ