Με διεθνές ένταλμα σύλληψης κινδυνεύει ο Σον Κόνερι εξαιτίας της «Επιχείρησης Χρυσοδάκτυλος» - iefimerida.gr

Με διεθνές ένταλμα σύλληψης κινδυνεύει ο Σον Κόνερι εξαιτίας της «Επιχείρησης Χρυσοδάκτυλος»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένος να πάρει τις απαντήσεις που θέλει με κάθε τρόπο είναι ένας Ισπανός δικαστής. Για αυτό απείλησε τον Σον Κόνερι πως θα εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αν ο διάσημος ηθοποιός δεν δώσει τις διευκρινίσεις που απαιτούνται για την πολυτελή έπαυλή του στη Μαρμπέγια.

Πρόκειται για την «Επιχείρηση Χρυσοδάκτυλος», όπως έχει ονομαστεί με έμπνευση την ταινία του Κόνερι ως Τζέιμς Μποντ. Ο ηθοποιός και η σύζυγός του Μισελίν είναι ανάμεσα στους 20 που αποτελούν στόχο των ερευνών για διαφθορά σχετικά με την έπαυλη του Κόνερι στην Κόστα ντελ Σολ, όπου παραθέριζε ως το 1999, όταν και πουλήθηκε.

Στο οικόπεδο της βίλας οικοδομήθηκε το 2004-05 ένα πολυτελές τετραώροφο κτήριο, για το οποίο η δικαιοσύνη έχει διατάξει να διεξαχθεί έρευνα για έκδοση παράνομης κατασκευαστικής άδειας από τον γνωστό για την εμπλοκή του σε υποθέσεις διαφθοράς, αποθανόντα πλέον, δήμαρχο της Μαρμπέγια Χεσούς Χιλ ι Χιλ.

Το ζεύγος Κόνερι έχει ορθώσει «κάθε είδους νομικά εμπόδια» προκειμένου να αποφύγει την ανάκρισή του από το 2010, οπότε και κλητεύθηκαν να καταθέσουν για πρώτη φορά, επεσήμανε ο δικαστής της Μαρμπέγια.

Επικαλούμενοι την προχωρημένη ηλικία τους και την εύθραυστη υγεία τους προκειμένου να αποφύγουν τη διαδικασία, οι Κόνερι επιμένουν πως δεν υπάρχει τίποτα παράνομο στην πώληση της έπαυλης. Παρόλα αυτά έχουν δηλώσει διατεθειμένοι να απαντήσουν γραπτώς στα ερωτήματα της δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ