Σοβαρή κυβερνητική κρίση στην Πορτογαλία - Μπαράζ παραιτήσεων υπουργών - iefimerida.gr

Σοβαρή κυβερνητική κρίση στην Πορτογαλία - Μπαράζ παραιτήσεων υπουργών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε φάση σοβαρής κυβερνητικής κρίσης περνά η Πορτογαλία μετά το μπαράζ παραιτήσεων υπουργών της κυβέρνησης του Πέντρο Πάσος Κοέλιο. Μετά τον υπουργό Οικονομικών Βιτόρ Γκασπάρ παραιτήθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών Πάολο Πόρτας.

Ο Πορτογάλος ΥΠΕΞ, επικεφαλής του μικρού συντηρητικού κόμματος CFS-PP, εταίρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του Πάσος Κοέλιο στην κεντροδεξιά κυβερνητική συμμαχία, υπέβαλε την παραίτησή του.

Στην επιστολή παραίτησής του δηλώνει ότι παραιτείται καθώς διαφωνεί με την επιλογή του πρωθυπουργού να τοποθετήσει ως επικεφαλής στο υπουργείο Οικονομικών τη Μαρία Λουΐς Αλμπουκέρκι.

«Ο πρωθυπουργός επέλεξε να συνεχίσει τη χαραγμένη οδό στο υπουργείο Οικονομικών. Σέβομαι την εκλογή αυτή, όμως διαφωνώ. Επεσήμανα την άποψή μου στον πρωθυπουργό, ο οποίος μολαταύτα επέμεινε στην επιλογή του. Κατά συνέπεια, η παραμονή μου στην κυβέρνηση θα ισοδυναμούσε με υποκρισία. Αυτό δεν θα ήταν πολιτικά βιώσιμο, αλλά ούτε και ευκταίο», πρόσθεσε ο Πόρτας.

Ο παραιτηθείς υπουργός είχε εκφράσει και στο παρελθόν διαφωνίες για την πολιτική λιτότητας που ακολουθούσε η κυβέρνηση και είχε απειλήσει μάλιστα να διαλύσει τη συμμαχία σε περίπτωση που ετίθετο σ' εφαρμογή το σχέδιο για αύξηση της φορολογίας των συνταξιούχων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ