114 εκατ. από την Κομισιόν για την κατασκευή προβλητών για κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς στον Πειραιά - iefimerida.gr

114 εκατ. από την Κομισιόν για την κατασκευή προβλητών για κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς στον Πειραιά

Προβλήτες νέας γενιάς στο λιμάνι του Πειραιά με τα 114 εκατ. ευρώ που στέλνει η
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κονδύλι ύψους 113,9 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέων προβλητών στο λιμάνι του Πειραιά οι οποίες θα μπορούν να «φιλοξενήσουν» σύγχρονα μεγάλα κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς ενέκρινε η Κομισιόν.

Πρόκειται για την χρηματοδότηση ενός έργου υποδομής συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «συνάδει με τη νομοθεσία της ΕΕ σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις. Ειδικότερα, το έργο θα προωθήσει περαιτέρω τους στόχους της πολιτικής μεταφορών και τη συνοχή της ΕΕ, χωρίς αθέμιτη στρέβλωση του ανταγωνισμού στην εσωτερική αγορά».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «τον Σεπτέμβριο του 2012, η Ελλάδα κοινοποίησε σχέδια για στήριξη επενδυτικού έργου από τον ΟΛΠ, τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, με σκοπό να επεκταθεί η υφιστάμενη υποδομή για κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Πειραιά κατά δύο σταθμούς υποδοχής. Το έργο συγχρηματοδοτείται από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ με ποσό ύψους 96,9 εκατ. ευρώ».

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΟΛΠ το έργο θα βελτιώσει τις υπηρεσίες κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά και θα στηρίξει την περιφερειακή ανάπτυξη με τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας μέσω των επιβατών, των πληρωμάτων και των εταιρειών που θα προσελκύσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ