Ρώσος μεγιστάνας γρονθοκόπησε τηλεοπτικά αντίπαλό του και γλίτωσε με 150 ώρες κοινωφελούς εργασίας [βίντεο]

Ενας μεγιστάνας του Τύπου που σκουπίζει τους δρόμους, καθαρίζει τα πεζοδρόμια από το χιόνι ή μεταφέρει ηλικιωμένους. Δεν πρόκειται για κάποιον προνομιούχο που θέλει να βοηθήσει τους συμπολίτες του. Απλά ο Αλεξάντρ Λεμπέντεφ δεν έχει άλλη επιλογή. Ο δισεκατομμυριούχος καταδικάστηκε σε 150 ώρες κοινωφελούς εργασίας επειδή γρονθοκόπησε κάποιον σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο μεγιστάνας τη γλίτωσε «φτηνά». Αντιμετώπιζε την κατηγορία του χουλιγκανισμού, η οποία επισύρει ποινή 1-5 χρόνων φυλάκισης. Αυτή όμως αποσύρθηκε καθώς διαπιστώθηκε πως ο Λεμπέντεφ χτύπησε δύο και όχι τρεις φορές το θύμα του, που είναι και το όριο για να θεωρηθεί μία πράξη χουλιγκανισμός από το δικαστήριο της Μόσχας.

Ολα αυτά επειδή το 2011 ο Λεμπέντεφ έχασε την ψυχραιμία του κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής και γρονθοκόπησε τον επιχειρηματία Σεργκέι Πολόνσκι. Ο κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης της εφημερίδας Novaya Gazeta και πατέρας του ανθρώπου που έχει τις London Evening Standard και The Independent είχε χαρακτηρίσει τη δίκη του ως μία εκδίκηση του Βλαντιμίρ Πούτιν, εξαιτίας της κριτικής που ασκεί στην κυβέρνηση.

Στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε ο Πολόνσκι. Αλλωστε ο επιχειρηματίας, γνωστός στην Ρωσία για την εκκεντρική συμπεριφορά του, έχει τα δικά του προβλήματα με το νόμο καθώς κατηγορείται για υπεξαίρεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ