WC-TV: Δεν θα πιστέψεις πώς είναι σήμερα η ηθοποιός που έπαιξε την «Πίπη τη Φακιδομύτη» [εικόνες] - iefimerida.gr

WC-TV: Δεν θα πιστέψεις πώς είναι σήμερα η ηθοποιός που έπαιξε την «Πίπη τη Φακιδομύτη» [εικόνες]

WC-TV: Δεν θα πιστέψεις πως είναι σήμερα η ηθοποιός που έπαιξε την «Πίπη τη Φακι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος θυμάται το αγαπημένο του παιδικό πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης (δε θέλω σχόλια για την ηλικία μου) και ξεφυλλίζει το άλμπουμ της 54χρονης σήμερα, Πίπης, της πρώτης grunge ηρωίδας.

Ή «Πίπη με τις μακριές κάλτσες» (Pippi Longstocking). Aυτός ήταν ο πρωτότυπος τίτλος μιας από τις πιο αγαπημένες και ατίθασες τηλεοπτικές και λογοτεχνικές ηρωίδες των παιδικών μας χρόνων που από την ΕΡΤ της δεκαετίας του 80, όταν έπαιξε τα επεισόδια της σειράς με τις περιπέτειες της ,μετονομάστηκε πολύ εύστοχα σε «Πίπη η Φακιδομύτη».

Δημιούργημα της σουηδέζας συγγραφέως Άστριντ Λίντγκρεν με πρώτη της εμφάνιση το 1945 στα βιβλία, η Πίπι ήταν ότι ακριβώς θα ήθελε να είναι κάθε αγόρι και κορίτσι. Ένα ατίθασο 9χρονο γλυκό και ατίθασο πλάσμα, με τεράστιες κοτσίδες, φακίδες στη μουρίτσα της, απαξίωση για τις καθώς πρέπει συμπεριφορές και τις ενδυματολογικές οδηγίες, με υπερφυσικές δυνάμεις, και πατέρα πειρατή που την είχε αφήσει να ζει μόνη της, παρέα με το αγαπημένο της άλογο, στη βίλα Βιλεκούλα. Με βασικό συστατικό του χαρακτήρα της την αμείλικτη συντριβή κάθε ενήλικης σοβαροφάνειας, την απόλυτη ανεξαρτησία της και το αναρχικό της πνεύμα που την έμπλεκε πάντα σε απίστευτες περιπέτειες.

Με λίγα λόγια, η Πίπι, παίζει και να είναι μια από τις πιο ελεύθερες και αναζωογονητικές περσόνες της λογοτεχνικής μυθοπλασίας και μετέπειτα της τηλεόρασης, που έγιναν ποτέ. Κάτι σαν θηλυκός Πίτερ Παν, αλλά πολλά περισσότερα, ίσως η πρώτη grunge ανήλικη ηρωίδα, η Πίπι έγινε ταινίες και τηλεοπτική σειρά που ξεκίνησε το 1970 αλλά στην Ελλάδα αν θυμάμαι καλά, προβλήθηκε στη δεκαετία του 80, ερεθίζοντας τη φαντασία και την ανάγκη για περιπέτεια όλων των πιτσιρικάδων, με τον πιο γλυκό και αθώο τρόπο.

Κάτι στο οποίο συνετέλεσε η απίστευτη φατσούλα της επίσης 9χρονης τότε, πιτσιρίκας ηθοποιού Ίνγκερ Νίλσον που ενσάρκωσε την Πίπι, ή μάλλον ήταν και είναι για όλους μας η Πίπι στη θρυλική σειρά και τις ταινίες που ακολουθησαν.

Γραμματέας γιατρού στην Στοκχόλμη σήμερα η Ίνγκερ, πέρασε τις 4 δεκατίες που μεσολάβησαν από τη μεγάλη παιδική της επιτυχία, με διάφορες μεταμορφώσεις, ορισμένες εκ των οποίων όπως θα δείτε στις παρακάτω, με χρονολογική σειρά φωτό, αποκαλύπτουν μια ιδιαίτερα σέξι και ποθητή γυναίκα, τουλάχιστον μέχρι τα 40φέυγα της. Γιατί μετά, στα 50φεύγα, ο χρόνος χτύπησε μάλλον άκομψα την πόρτα της, χωρίς αυτό να την κάνει να χάσει το λαμπερό της βλέμμα και το χαμόγελο σήμα κατατεθέν της. Θυμίζοντας μας, ότι το παιδί που λάμπει στην καρδιά μας, θα είναι πάντα εκεί, σαν προστασία, φυλακτό και γλυκιά ανάμνηση. Σ' ευχαριστώ ΕΡΤ, σε ευχαριστώ Ίνγκερ.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ