Παραμένει δεμένο το Γκουέρνικα του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ - iefimerida.gr

Παραμένει δεμένο το Γκουέρνικα του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έρχεται το θέμα της απαγόρευσης από τις ελληνικές λιμενικές αρχές του απόπλου των πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ με προορισμό τη Γάζα, όπως έκανε γνωστό σήμερα από τα Χανιά o Ισπανός Ευρωβουλευτής Βίλι Μέγερ, ο οποίος επιβαίνει στο πλοίο Γκουέρνικα που βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι του Κολυμβαρίου Χανίων, καθώς «η απόφαση του αποκλεισμού παραβιάζει το διεθνές δίκαιο».

«Θέλω να δηλώσω ότι αυτή η απαγόρευση που έκανε στη Μεσόγειο η ελληνική κυβέρνηση είναι μια διακήρυξη πολέμου στη θάλασσα της Μεσογείου. Είναι μια απόφαση που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και το κοινοτικό δίκαιο. Είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες, είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ότι θέλουμε και τώρα είμαστε αποκλεισμένοι από την ελληνική κυβέρνηση, κάτι που πρέπει να καταγγελθεί στο ευρωκοινοβούλιο», δήλωσε ο Ισπανός Ευρωβουλευτής.

«Αυτό που υποφέρουμε από την ελληνική κυβέρνηση είναι ένα μαρτύριο το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί σε καιρό ειρήνης σε όλη την Ευρώπη» είπε ο Μανουέλ Τάπια, ένας εκ των επιβατών του "Γκουέρνικα", και κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι «έχει συμμαχήσει πλήρως με τη γραμμή του Ισραήλ».

Το μεσημέρι επιβαίνοντες στο πλοίο, αλλά και εκπρόσωποι φορέων που συμπαραστέκονται στην προσπάθεια, συγκεντρώθηκαν έξω από το κεντρικό λιμεναρχείο Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση αποκλεισμού. «Οι επιβαίνοντες στο πλοίο, λένε ότι θα φύγουν με κάθε μέσο. Ο σκοπός τους είναι να πάνε στη Γάζα, δεν είναι να γυρίσουν πίσω στην Ισπανία όσο χρόνο και αν τους πάρει», δήλωσε το μέλος της επιτροπής στήριξης του στολίσκου της ελευθερίας Μιχάλης Αννιτσάκης.

Το ισπανικό πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 45 ακτιβιστές βρίσκεται "δεμένο" στο λιμάνι Κολυμβαρίου εδώ και 16 ημέρες, καθώς έχει απαγορευτεί ο απόπλους όλων των σκαφώνπου βρίσκονται σε ελληνικά λιμάνια με προορισμό την Γάζα .

Στο μεταξύ, συλλαλητήριο αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και τους ακτιβιστές του "Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ", θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 το απόγευμα Στα Χανιά, στη πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κρήτη πλοίο λιμάνι Γκουέρνικα δεμένο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ