Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπίσει το δεξιό ξέσπασμα της ΝΔ - iefimerida.gr

Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπίσει το δεξιό ξέσπασμα της ΝΔ

Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπίσει το δεξιό ξέσπασμα της ΝΔ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καζάνι που βράζει είναι ένα μεγάλο μέρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που χαρακτηρίζονται προκλήσεις και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία της δικομματικής κυβέρνησης με εταίρους τους δύο «αιώνιους» αντιπάλους της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Πρώτα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μάκης Βορίδης, κατόπιν μέσα σε ουσιαστικά λίγες ώρες ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας και αρκετά ακόμη στελέχη μικρότερης εμβέλειας δημιούργησαν ένα πολεμικό κλίμα σε πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι απ' ότι φαίνεται και στην ηγεσία του κόμματος που αντιμετωπίζει το θέμα με προσοχή, αλλά και ψυχραιμία.

Μετά τις αρχικές δηλώσεις στελεχών της Ιπποκράτους που αποδοκίμασαν τις δηλώσεις του κ. Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου, η σημερινή αντίδραση κινείται σε χαμηλότερους τόνους, με την επισήμανση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν παίζει σε αυτό το παιχνίδι προσωπικών στρατηγικών, στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που αναζητούν κοινό, ψηφοφόρους και ρόλους.

Η αρχική αντίδραση, μέσω twitter, του γραμματέα Επικοινωνίας Δημήτρη Καρύδη ήταν: «Ο Πολύδωρας ξεπερνώντας τον Βορίδη στην ακροδεξιά στροφή προτείνει συνεργασία της ΝΔ με τη Χ.Α. Θλιβερό και αποκρουστικό. Πολύ ωραία ξεκίνησε η νέα κεντροδεξιά!!!».

Από εκεί και πέρα επελέγη η γραμμή που επισημαίνει:

«Εμείς ασχολούμαστε με τη στρατηγική για τη σωτηρία της χώρας και γι' αυτό άλλωστε παραμένουμε στην κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία».

Αλλη πηγή έλεγε με έμφαση ότι δεν είναι δυνατόν να ασχολούμεθα καθημερινά στην κυβέρνηση με το τι λέει ο ένας ή ο άλλος βουλευτής, όποιος κι αν είναι αυτός και έφερναν για παράδειγμα την αναφορά του Θάνου Μωραΐτη σε πρόσφατη συνεδρίαση κομματικών οργάνων που αποκάλεσε κάποια στιγμή ακροδεξιό τον Αντώνη Σαμαρά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χρήστος Πρωτόπαπας που έλεγε σήμερα σε τηλεοπτική του παρέμβαση ότι προφανώς κανείς στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει μεταβάλει άποψη. Και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει γνώμη για τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή για την τραγική κατάσταση της χώρας.

Στο δε ερώτημα πώς αντιμετωπίζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τις «πολεμικές» δηλώσεις πρώην κορυφαίων στελεχών του, κύκλοι της Ιπποκράτους απαντούν: «Δεν έχουν τι να κάνουν, προφανώς αναζητούν και αυτοί, ευκαιρίας δοθείσης το δικό τους ρόλο».

Σε ό,τι αφορά στον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν: «Αυτός είναι ακόμη στο ΠΑΣΟΚ; Πάντως η παραίτησή του δεν έχει φτάσει ακόμη στον πρόεδρο».

Η δήλωση Παναγιωτακόπουλου

Οταν ο πιο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, ο κ. Χρ. Λαζαρίδης, δηλώνει πως ό,τι δήλωσε ο κ. Βορίδης για τον Ανδρέα Παπανδρέου απηχεί και τις απόψεις του κ. Σαμαρά, απλά είναι λάθος ο χρόνος που επιλέχθηκε να ειπωθεί, δημιουργείται ένα μείζον πολιτικό θέμα για τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στηρίζει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ έναν Πρωθυπουργό και συγκυβερνά με ένα κόμμα, που θεωρεί πως ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε τη χώρα;

Και θα συνεχίσει να τον στηρίζει αποδεχόμενο την προσβολή στο πρόσωπο του ιδρυτή του κόμματος αλλά και του ηγέτη που άλλαξε το ρου της ιστορίας στη χώρα;

Αν συμβεί αυτό τότε οι «εχθροί» βρίσκονται όχι εκτός αλλά εντός των τειχών της παράταξης.

Κρίμα και ντροπή τους!

Η δήλωση Καρχιμάκη

Η δεξιά σήμερα δια του κ. Αριστερονυνδεξιού εκπροσώπου του κ. Σαμαρά κ. Λαζαρίδη συνεχίζει να προκαλεί ως προέκταση του κ. Βορίδη.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι αυτοί οι τύποι είναι και ΑΣΕΒΕΙΣ και προσβλητικοί,ανήθικοι, και απρεπείς.

Επιβεβαιώνεται, ότι η μη σκληρή, επίσημη και καθαρή αντίδραση από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις προσβολές στο πρόσωπο του ιδρυτή μας, δίνει τα περιθώρια της κορύφωσης του θράσους της ανηθικότητας, της προσβολής και της απρέπειας απέναντι μας.

Καλώ το ΠΑΣΟΚ επίσημα και θεσμικά να υπερασπιστεί τον ιδρυτή μας τον Ανδρέα Παπανδρέου, το έργο του, την προσφορά του και να συγκρουστεί με τους διαχρονικούς υπονομευτές της χώρας και των ανθρώπων αυτού του τόπου.

Τη χώρα, κ. Λαζαρίδη, την κατέστρεψε η δεξιά... Και διάφορα αριστεροδέξια παράσιτα του τύπου και της φυσιογνωμίας της δικής σας και του αρχηγού σας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ