Datsun: Αναστήθηκε και επιστρέφει με ένα μίνι - iefimerida.gr

Datsun: Αναστήθηκε και επιστρέφει με ένα μίνι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τελευταία αναλαμπή της Datsun, της μάρκας που στην Ελλάδα είχε δώσει το όνομά της σε μια ολόκληρη κατηγορία, αυτή των αγροτικών, ήταν ακριβώς με ένα πικ-απ στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 1984.

Βέβαια η παρουσία της είχε σταματήσει σχεδόν δύο δεκαετίες πριν, ενώ τώρα η ιστορική αυτή επωνυμία επιστρέφει οριστικά και αμετάκλητα, στα πλαίσια του ομίλου Renault Nissan. Πιο συγκεκριμένα θα παίξει το ρόλο που παίζει η Dacia για τη Renault, αυτόν της φτηνής μάρκας δηλαδή, για τη Nissan.

Έτσι λοιπόν στις 15 Ιουλίου, στην έκθεση αυτοκινήτου στο Νέο Δελχί, στην Ινδία, η αναγεννημένη Datsun θα παρουσιάσει το πρώτο μοντέλο αυτής της νέας περιόδου δραστηριοποίησής της. Το οποίο θα είναι ένα μικρό, πεντάθυρο και πενταθέσιο αυτοκίνητο που θα βασίζεται στο πλαίσιο του Nissan Micra και όχι σε αυτό του Lada Kalina, όπως αρχικά φημολογείτο. Κι αν στο σημείο αυτό αναρωτιέστε πως προκύπτει το Lada Kalina σημειώστε πως η Avtovaz, η πρώην κρατική αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας και μητρική της Lada ανήκει εδώ και λίγο καιρό στον όμιλο της Renault Nissan, ο επικεφαλής του οποίου, ο πολύς Carlos Ghosn, είναι και δικός της πρόεδρος.

Οι κινητήρες του νέου Datsun θα είναι τρικύλινδροι βενζίνης με διάφορες αποδόσεις, ενώ από πλευράς design το σχήμα δείχνει –όσο μπορεί να καταλάβει κανείς από ένα αρχικό σκαρίφημα- αρκετά δυναμικό. Χαρακτηριστική είναι η τρισδιάστατη αίσθηση που δημιουργεί ο σχεδιασμός των προβολέων.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές σε μερικές ημέρες, ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2014. Αρχικά στην Ινδία και στη συνέχεια στην Ινδονησία, τη Ρωσία και τη Νότιο Αφρική. Τα πρώτα πλάνα για τη Datsun προβλέπουν την παρουσία της μόνο στις αναπτυσσόμενες αγορές, αλλά με τη συνεχιζόμενη ύφεση της αγοράς αυτοκινήτου στην Ευρώπη μην εκπλαγείτε αν τη δείτε και στα μέρη μας.

Datsun: Αναστήθηκε και επιστρέφει με ένα μίνι | iefimerida.gr 0
Datsun: Αναστήθηκε και επιστρέφει με ένα μίνι | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ