Γιατί οι Ιταλοί «μιλούν» με τα χέρια - Το κληρονόμησαν από τους αρχαίους Ελληνες γράφουν οι New York Times - iefimerida.gr

Γιατί οι Ιταλοί «μιλούν» με τα χέρια - Το κληρονόμησαν από τους αρχαίους Ελληνες γράφουν οι New York Times

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορούν να εκφραστούν το ίδιο καλά με λέξεις», υποστηρίζουν οι Ιταλοί. Γι' αυτό υπάρχουν οι χειρονομίες. Συνήθεια και DNA μαζί που έχει ρίζες στους αρχαίους Ελληνες.

Οι New York Times αναρωτιούνται: «Γιατί οι Ιταλοί 'μιλάνε' με τα χέρια;» και κάνουν ρεπορτάζ στην Ιταλία για να πάρουν απαντήσεις.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους Ιταλούς, πίσω από τις εκφραστικές χειρονομίες τους υπάρχει ελληνικός... δάκτυλος. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι είναι θέμα DNA και σύμφωνα με την καθηγήτρια Ψυχολογίας Ιζαμπέλα Πότζι, η οποία έχει καταγράψει περισσότερες από 250 διαφορετικές χειρονομίες που χρησιμοποιούν οι Ιταλοί στην καθημερινότητά τους, η συνήθεια αυτή αποτελεί «κληροδότημα» των αρχαίων Ελλήνων, οι οποίοι πριν από αρκετούς αιώνες κατοίκησαν στις πόλεις της νότιας Ιταλίας.

«Σε εκείνες τις πολυάνθρωπες πόλεις, δημιουργήθηκε η ανάγκη στους κατοίκους να τραβήξουν την προσοχή των συνομιλητών τους μέσω των χειρονομιών», λέει η καθηγήτρια μιλώντας στους New York Times.

Οι χειρονομίες αυτές επιβίωσαν μέσα στους αιώνες περνώντας από γενιά σε γενιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ