Ερχεται το YΔΟΕΑΤ, το ελληνικό FBI- Νέα υπερυπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ θα συντονίζει την Αντιτρομοκρατική και άλλες Διευθύνσεις - iefimerida.gr

Ερχεται το YΔΟΕΑΤ, το ελληνικό FBI- Νέα υπερυπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ θα συντονίζει την Αντιτρομοκρατική και άλλες Διευθύνσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προ των πυλών βρίσκεται το Ελληνικό FBI, μια υπερυπηρεσία της Αστυνομίας η οποία θα έχει κεντρικό ρόλο και θα συντονίζει τις υπηρεσίες Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας, Οικονομικής Αστυνομίας και Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Το ελληνικό FBI το οποίο έχει τα αρχικά Υ.Δ.Ο.Ε.Α.Τ., βρίσκεται κοντά στη δημιουργία του σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida μετά και τις δεκάδες εξαγγελίες για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας, θα λειτουργεί σε επίπεδο Γενικής Διεύθυνσης, θα υπάγεται στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και θα ελέγχεται από τον Γενικό Επιθεωρητή Ασφάλειας, ενώ η αποστολή της θα είναι η πρόληψη και καταστολή εξαιρετικά σοβαρών ποινικών αδικημάτων και ιδίως αδικημάτων που τα οποία έχουν τα χαρακτηριστικά οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και την αντιμετώπιση ειδικών εγκλημάτων βίας και ιδίως τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών εγκληματικών ενεργειών, «οι οποίες στρέφονται κατά της ασφάλειας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος». Η υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών θα εποπτεύονται και αυτές από τον Γενικό Επιθεωρητή Ασφάλειας

Στην ΕΛ.ΑΣ, έχουν υποδεχθεί με ανάμεικτα συναισθήματα τη δημιουργία του «ελληνικού FBI», καθώς όπως τονίζουν διάφορες αστυνομικές πηγές η αναδιάρθρωση στην Αστυνομία είναι απαραίτητη, ωστόσο θα πρέπει να γίνουν ιδιαίτερα προσεκτικοί χειρισμοί για τον συντονισμό και την επιχειρησιακή δράση νευραλγικών τομέων της ΕΛ.ΑΣ, όπως η Αντιτρομοκρατική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ