Ο Google Chrome έφτασε στο 20% των χρηστών Internet - iefimerida.gr

Ο Google Chrome έφτασε στο 20% των χρηστών Internet

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με την εταιρεία StatCounter, ο Google Chrome χρησιμοποιείται πλέον από το 1/5 των χρηστών του Internet παγκοσμίως. Από 2,8% που ήταν τον Ιούνιο του 2009, το μερίδιο του έχει φτάσει πλέον ...στο 20,7% στην παγκόσμια αγορά.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, ο Explorer της MS έχει πέσει 15 μονάδες, από το 59% στο 44%, ενώ και ο Firefox εμφανίζει μικρά σημάδια κάμψης, αφού βρίσκεται στο 28% από 30% που είχε δύο χρόνια πριν.

Δείτε το γράφημα:

Ο Google Chrome έφτασε στο 20% των χρηστών Internet | iefimerida.gr 0

Ωστόσο, μην πάρετε τοις μετρητοίς αυτά τα στοιχεία. Τα στατιστικά χρήσης των browsers στο Internet δεν μπορεί να είναι 100% ακριβή, αφού δεν υπολογίζονται επί του πραγματικού «πληθυσμού» (δηλαδή όλων των χρηστών Internet) αλλά επί ενός δείγματος επισκέψεων σε κάποιες χιλιάδες ή εκατομμυρια websites. Στην προκειμένη περίπτωση, η Statcounter βασίζεται σε ανάλυση 15 δις pagevies σε 3 εκ. websites που παρακολουθεί.

Αξίζει να αναφερθεί ότι άλλες αναφορές δίνουν πολύ μικρότερο ποσοστό στον Chrome, όπως π.χ. της Net Applications, που έδινε στον Chrome μόλις 12,5% τον Μάιο.

ΠΗΓΗ: linuxinside.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ