Λουλούδια ηλικίας 14.000 ετών εντοπίστηκαν σε τάφο στο Ισραήλ [εικόνα] - iefimerida.gr

Λουλούδια ηλικίας 14.000 ετών εντοπίστηκαν σε τάφο στο Ισραήλ [εικόνα]

Λουλούδια ηλικίας 14.000 ετών εντοπίστηκαν σε τάφο στο Ισραήλ [εικόνα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αρχαιότερη προσφορά ανθών σε τάφο ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο σπήλαιο Ρακεφέτ στο Ισραήλ στις πλαγιές του Κάρμηλου όρους.

Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας Τα Νέα, την ανακάλυψη έκαναν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χάϊφα με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Ντάνι Ναντέλ και το δείγμα λουλουδιών που εντόπισαν υπολογίζεται ότι είναι ηλικίας περίπου 14.000 ετών

Οι ανασκαφές παρουσίασαν σαφείς ενδείξεις ότι τέσσερις άνθρωποι από τον προϊστορικό Νατούφιο πολιτισμό είχαν ταφεί πάνω σε μια κλίνη από λουλούδια.

Η χρονολόγηση των λουλουδιών έγινε με την μέθοδο του ραδιενεργού άνθρακα και έδειξε ότι οι σκελετοί ήταν ηλικίας από 11.700 έως 14.000 ετών.

Οι Νατούφιοι είναι οι αρχαιότεροι προϊστορικοί άνθρωποι που είναι γνωστό ότι συστηματικά έθαβαν τους νεκρούς τους σε κοιμητήρια κοντά στις καλύβες τους, παρά σε διάσπαρτα απομονωμένα μέρη και στους τάφους τους έχουν βρεθεί κατά καιρούς χάντρες, πέτρινα εργαλεία και κοσμήματα, ενώ τώρα εντοπίστηκαν για πρώτη φορά και λουλούδια.

Μάλιστα, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι εκτός από αρωματικό σκοπό, τα άνθη αυτά είχαν και συμβολική σημασία, αφού η χρήση λουλουδιών ως ταφικό έθιμο αποσκοπούσε στη βελτίωση της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της κοινότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ