fbpx Γρανίτες mojito καρπούζι | ΖΩΗ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΖΩΗ

Γρανίτες mojito καρπούζι

Γρανίτες mojito καρπούζι
04|07|2011 | 14:01

Το καρπούζι μας αρέσει, η γρανίτα μας αρέσει, για τα cocktail δεν θα μπω καν στο κόπο. Η παρακάτω συνταγή καλό θα ήταν να απομνημονευτεί.

Για 12 γρανίτες

240 ml χυμό καρπούζι ( από περίπου 2 ½ κούπες κομμένο καρπούζι)

60 ml χυμό από φρέσκο lime

30 ml σιρόπι μέντας (ακολουθεί συνταγή)

240 ml ελαφρύ ρούμι

500 ml σόδα

 

 Εκτέλεση:

1.      Βάλε το κομμένο καρπούζι στο μπλέντερ και χτύπησε το μέχρι να γίνει χυμός (αλλά να παραμείνει ελαφρώς πηχτό)

2.       Πρόσθεσε το χυμό lime, το σιρόπι μέντας και το ρούμι και χτύπησέ τα καλά όλα μαζί σε ένα shaker.

3.      Γέμισε θήκες για γρανίτα με το μίγμα αλλά όχι μέχρι πάνω (κατά τα ¾ περίπου) και συμπλήρωσε με σόδα. Ανακάτεψε λίγο το μίγμα μέσα στις θήκες.

4.       Άσε τις θήκες στην κατάψυξη για δύο ώρες (μέχρι το περιεχόμενο να σταθεροποιηθεί αρκετά) και βάλε μέσα τα ξυλάκια. Άφησε τα για μια νύχτα στην κατάψυξη. Για να βγουν οι γρανίτες από τις θήκες ρίξε λίγο ζεστό νερό στην εξωτερική τους πλευρά για 2-3 δευτερόλεπτα.  

Σιρόπι μέντας

(Η συνταγή βγάζει περισσότερο σιρόπι απ’ όσο χρειάζεται για τις γρανίτες. Κράτησέ το για μελλοντική χρήση)

½ της κούπας νερό

½ της κούπας ζάχαρη

1 κούπα φύλλα μέντας ή δυόσμου

Βάλε την ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και ζέστανε τα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατέβασε το απ’ τη φωτιά και άφησέ το να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίξε μέσα τα φύλλα μέντας και ανακάτεψε. Άφησέ τα μέσα για 20 λεπτά. Σούρωσε το μίγμα αφαιρώντας τα φύλλα. 

 

Πηγή: endlessimmer.com

 

ΣΧΟΛΙΑ