CINETROLL: Ο Ντέιβιντ Λιντς επιστρέφει με clip που προκαλεί επιληψία - κυριολεκτικά [video] - iefimerida.gr

CINETROLL: Ο Ντέιβιντ Λιντς επιστρέφει με clip που προκαλεί επιληψία - κυριολεκτικά [video]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχεις ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος ξανασυναντάει έναν παλιό αγαπημένο, με αφορμή τη σκηνοθεσία του νέου κλιπ των Nine Inch Nails, σε μια συνάντηση υψηλής τέχνης μεν, εντελώς του γιατρού δε.

Το τραγούδι ονομάζεται Came Back Ηunted «ανοίγει» το νέο δίσκο του συγκροτήματος που θα κυκλοφορήσει 1η Σεπετεμβρίου με τον τίτλο «Hesitation Marks» και σηματοδοτεί (ελπίζουμε) την επιστροφή στη mainstream pop κουλτούρα ενός από τους πλέον ιδιοφυείς, ιδιαίτερους, αγαπημένους και πειραγμένους σκηνοθέτες - multi artist, στην ιστορία του κινηματογράφου,του Ντέιβιντ Λιντς.

Σχετική η λέξη επιστροφή, εφ' όσον οπτικά το βίντεο που ξεκινάει με μια προειδοποίηση όσον αφορά την παρακολούθηση του, απέναντι σε άτομα με επιληψία και φωτοευαισθησία, αποδεικνύει ότι ο Λιντς έχει αποχωρήσει για την προσωπική του, σκοτεινή και καλλιτεχνικά μοναδική διανοητική χώρα, για τα καλά. Ο άνθρωπος που μετέτρεψε το σουρεαλισμό σε κινηματογραφική παιδική χαρά για θεατές σε αναζήτηση απόκοσμης σκοτεινής γοητείας και άλυτων γρίφων με το «Βlue Velvet», τo «Wild at Heart», το «Lost Highway» , το «Mulholland Dr.» και τον τηλεοπτικό θρύλο του «Τwin Peaks» ακολούθησε μια κινηματογραφική καριέρα στης οποίας το κύριο σώμα δουλειάς, κάθε επόμενο βήμα ήταν μια βουτιά σε ακόμα πιο βαθιά νερά, διατηρώντας παρ' όλα αυτά την επικοινωνία του με την υφαλοκρηπίδα του mainstream.

Toυλάχιστον μέχρι το 2006 και την τελευταία του μέχρι σήμερα μεγάλου μήκους ταινία, το «Inland Empire» που αποδείχτηκε αβάσταχτα δαιδαλώδης (με αριστουργηματικό τρόπο) ακόμα και για τους πιο φανατικούς οπαδούς του. Εξαφανισμένος από το προσκήνιο της κυρίαρχης βιομηχανίας του θεάματος από τότε (με εξαίρεση ένα ντοκιμαντέρ για τους Duran Duran το 2011), συνέχισε ενεργός με ένα πλήθος άλλων project τέχνης και ταινίες μικρού μήκους. Και επανήλθε εκρηκτικά, μόλις πριν λίγες μέρες, σκηνοθετώντας εντελώς ασυμβίβαστα, το νέο video clip ενός από τα πιο αγαπημένα και δημιουργικά μουσικά συγκροτήματα που απουσίαζε από το προσκήνιο από το 2008, και το άλμπουμ τους «The Slip».

Η εκκωφαντική τους επιστροφή, συνοδεύεται με ένα από τα πιο σκοτεινά, ζαλιστικά, και αινιγματικά video clip που γυρίστηκαν ποτέ. Mε τον Ντέιβιντ Λιντς, να επιστρέφει με κάποιο τρόπο στην ταινία που άνοιξε την καριέρα του, το θρυλικό, εκτός κάθε προσδιορισμού και ταμπέλας, «Εraserhead». Πειραγμένες φωτογραφίες σε stop motion μιας μπαλαρίνας εντόμου, περίεργα όντα και άμορφες μάζες, κουνημένη κάμερα στα όρια του ιλίγγου, έντονες χρωματικές εναλλαγές σαν πειραγμένο strobo light, τρομακτικές μάσκες, θραύσματα της φιγούρας του τραγουδιστή του συγκροτήματος Τρεντ Ρέζνορ και μια προειδοποίηση στην αρχή του βίντεο για άτομα με επιληψία φωτοευαισθησίας, συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία που πρέπει να τη δεις για να την πιστέψεις.

Ένα μικρό έργο τέχνης σαν ψυχαναλυτικό τεστ ενός γοτθικού ιατρικού ασύλου, ανοιχτό σε κάθε ερμηνεία, που σίγουρα δεν είναι για όλους. Και μια επιβεβαίωση του ότι από δω και πέρα, κάθε επιστροφή του Ντέιβιντ Λιντς, θα σηματοδοτεί ταυτόχρονα ακόμα ένα παραπέρα βήμα του στη συνεχή του αναχώρηση από τα εγκόσμια όπως τα αντιλαμβανόμαστε οι υπόλοιποι, και μια πιο βαθιά βουτιά στη χαοτική δόμηση του μυαλού του και των κόσμων που γεννιούνται εκεί. Απολαύστε παρακάτω το video προετοιμασμένοι (προσωπικά μου έκαψε τον εγκέφαλο).

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ