Τα είπαν για το νευραλγικό τομέα της υγείας Γεωργιάδης – Ράιχενμπαχ - iefimerida.gr

Τα είπαν για το νευραλγικό τομέα της υγείας Γεωργιάδης – Ράιχενμπαχ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, συναντήθηκε ο υπουργός Υγείας Aδωνις Γεωργιάδης, o οποίος παρουσίασε το πρόγραμμά του για τη βελτίωση των δεδομένων περίθαλψης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες βασικό θέμα συζήτησης ήταν δράσεις που προσβλέπουν στην απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, στα δημόσια νοσοκομεία.

«Συναντηθήκαμε με τον κ. Ράιχενμπαχ, τον οποίο καλωσόρισα στο υπουργείο και τον ευχαρίστησα για όλη τη βοήθεια που παρέχει η Task Force στην Ελλάδα και το υπουργείο Υγείας», είπε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Εχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα, με χρονικό ορίζοντα έτους, με πάρα πολλές δράσεις προς όφελος των Ελλήνων πολιτών σε αυτές τις εποχές κρίσης. Θα τις παρουσιάζουμε μία μία και θα δείτε πολύ γρήγορα ότι, από την εφαρμογή τους, η υγεία των πολιτών θα προστατεύεται κατά πολύ καλύτερο τρόπο από ό,τι στο παρελθόν. Θα έχουμε μια διαρκή συνεργασία τους επόμενους μήνες. Για μια ακόμη φορά τον ευχαριστώ για όλη τη βοήθεια».

Ο υπουργός Υγείας φέρεται να έκανε σαφές στον επικεφαλής της Task Force στη χώρα μας ότι είναι αδιαπραγμάτευτο το γεγονός να μπορούν όλοι οι πολίτες, ακόμα και αυτοί που δεν έχουν χρήματα, να επισκέπτονται τα νοσοκομεία και να μπορούν να έχουν φροντίδα υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το τέλος της συνάντησης, τόνισε ότι σύντομα θα μπουν διαχειριστικά κλιμάκια στον ΕΟΠΥΥ ώστε να υπάρξει λύση για τις τρέχουσες και ληξιπρόθεσμες οφειλές του, ενώ πέρα από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις εισφορές θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να βρεθούν πόροι και από αλλού για την εύρυθμη λειτουργία του.

Ο Χορστ Ράιχενμπαχ από τη μεριά του, τόνισε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τη συνεργασία την οποία έχουμε εγκαθιδρύσει και η οποία θα συνεχιστεί. Πιστεύω ότι το πρόγραμμα το οποίο διαχειρίζεστε είναι πολύ σημαντικό για την υγεία των Ελλήνων πολιτών, ενώ διαπίστωσα το ειλικρινές σας ενδιαφέρον για το καλό τους. Τα θέματα υγείας μας αφορούν όλους, οπότε σας ευχαριστώ θερμά για το ενδιαφέρον σας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ