Κλείνει η Altavista, η άλλοτε δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης - iefimerida.gr

Κλείνει η Altavista, η άλλοτε δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης

Κλείνει η Altavista - H άλλοτε δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για λίγες μέρες ακόμα θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε την Altavista, την άλλοτε δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως. Όπως ανακοίνωσε η Yahoo, στην οποία ανήκει η Altavista, στις 8 Ιουλίου θα πέσουν τίτλοι τέλους για την ιστορική μηχανή αναζήτησης.

Η Altavista ήταν από τις πρώτες μηχανές αναζήτησης που δημιουργήθηκαν στο διαδίκτυο. Ιδρύθηκε το 1995 και αμέσως έγινε γνωστή, αφού περιείχε πάνω από είκοσι εκατομμύρια ιστοσελίδες καταχωρημένες στους καταλόγους της, την ώρα που οι ανταγωνιστές της είχαν σχετικά φτωχή ποικιλία σε ιστοσελίδες.

Η Altavista σχεδόν μονοπώλησε για έξι χρόνια στο χώρο του διαδικτύου, μέχρι που δημιουργήθηκε η Google που την ξεπέρασε κατακράτος.

Όλο και λιγότερος κόσμος την χρησιμοποιούσε και σιγά σιγά έφτασε η στιγμή που οι υπεύθυνοι της Yahoo θεώρησαν μη απαραίτητη την ύπαρξη της.

Το λογισμικό της Altavista δημιουργήθηκε από τους Πολ Φλάχερτι, Λουίς Μονιέρ και Μάικλ Μπάροους, όταν οι τρεις τους εργάζονταν στην εταιρεία εργαστηριακών ερευνών DEC. Το 1998, η DEC εξαγοράστηκε από την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών Compaq.

Στη συνέχεια, η Altavista εξαγοράστηκε από την Overture, η οποία με τη σειρά της εξαγοράστηκε το 2003 από τη Yahoo.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Yahoo μηχανή αναζήτησης Altavista 8 Ιουλίου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ