Καταδικάστηκαν 15 άτομα για την εμπλοκή τους σε τοκογλυφικό κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Καταδικάστηκαν 15 άτομα για την εμπλοκή τους σε τοκογλυφικό κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη

Καταδικάστηκαν 15 άτομα για την εμπλοκή τους σε τοκογλυφικό κύκλωμα στη Θεσσαλον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ποινές φυλάκισης από 2,5 έως 15,5 χρόνια καταδικάστηκαν 15 άτομα για την εμπλοκή τους στο τρίτο από τα τέσσερα κυκλώματα εκβίασης και τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη. Τέσσερις από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν αθώοι από το Κακουργιοδικείο, ενώ μόνο ένας οδηγήθηκε στη φυλακή.
Είναι ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15,5 ετών. Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς το δικαστήριο μετέτρεψε τις ποινές τους σε εξαγοράσιμες ή αποφάσισε οι εφέσεις τους να έχουν αναστέλλουσα δύναμη (με την επιβολή περιοριστικών όρων). Ακόμη στις περιπτώσεις που συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του νόμου, οι ποινές ανεστάλησαν για 3 χρόνια.

Παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας -και κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου- το δικαστήριο έκρινε τον φερόμενο ως εγκέφαλο της σπείρας ένοχο για οργάνωση και διεύθυνση συμμορίας και τους υπόλοιπους για ένταξη και συμμετοχή στη συμμορία, πράξεις που διώκονται σε βαθμός πλημμελήματος.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο βασικός κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και για τρεις περιπτώσεις τοκογλυφίας κι άλλες δύο εκβίασης, ενώ αποφασίστηκε η απαλλαγή του ίδιου και του γιατρού συγκατηγορούμενού από την κατηγορία της αρπαγής.

Το Μάιο είχαν καταδικαστεί οι βασικοί κατηγορούμενοι για το πρώτο κύκλωμα, ενώ για την υπόθεση του δεύτερου- που είναι το πιο ισχυρό από τα τέσσερα- η απόφαση θα εκδοθεί την προσεχή Παρασκευή. Οσο για το τελευταίο κύκλωμα, η δίκη βρίσκεται στο στάδιο των απολογιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ