«Η εθνική κυριαρχία έχει περιοριστεί εδώ και δύο χρόνια» - iefimerida.gr

«Η εθνική κυριαρχία έχει περιοριστεί εδώ και δύο χρόνια»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυριαρχία της Ελλάδας έχει περιοριστεί εδώ και δύο χρόνια, τόνισε ο Φίλιππος Πετσάλνικος αναφορικά με τις δηλώσεις Γιούνκερ, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Σχολιάζοντας τους πρόσφατους προπηλακισμούς βουλευτών ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε τις συμπεριφορές αυτές «πρωροφανείς» και «φασίζουσες».

«Η κυριαρχία έχει περιοριστεί από τη στιγμή που η Ελλάδα βρέθηκε στην τραγική κατάσταση, πριν από δυο χρόνια και χρειάστηκε να γίνει η πολύ μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς του κ. Παπανδρέου για να διασωθεί η χώρα.Προκειμένου να διασωθεί η χώρα, υπήρξε το πρόγραμμα στήριξης που έθετε συγκεκριμένους όρους. Στόχος μας πρέπει να είναι να βγούμε από αυτή την δύσκολη κατάσταση, εξυγιαίνοντας την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Να μην ξαναζήσει μελλοντικά η χώρα τέτοιες καταστάσεις».

Εξέφρασε δε την ελπίδα να μην χρειαστούν και πρόσθετα μέτρα, σημειώνοντας πως «αυτό θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή και υλοποίηση των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί και αποφασιστεί» και πρόσθεσε ότι «αυτό προϋποθέτει την σωστή λειτουργία όλης της δημόσιας διοίκησης και ειδικότερα των μηχανισμών που έχουν ως αποστολή την είσπραξη των φόρων».

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις πολιτών εναντίων βουλευτών ο Πρόεδρος της Βουλής σχολίασε: «Αυτά τα φαινόμενα είναι πρωτοφανή για τη χώρα μας από την μεταπολίτευση και μετά, φαινόμενα αντιδιαδηλώσεων, αντισυγκεντρώσεων και συμπεριφορών αυτής της μορφής. Γιατί όντως θεωρώ ότι είναι φασίζουσες αυτές οι συμπεριφορές και νοοτροπίες, γιατί ο φασισμός είναι η επιβολή δια της βίας της δικής μου άποψης, η απαγόρευση να εκφραστεί, να λειτουργήσει. Τέτοια φαινόμενα ζούσαμε πριν από την δικτατορία σε εποχές αλήστου μνήμης, τις οποίες όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ