Cocaine death part 2: Darkthrone - iefimerida.gr

Cocaine death part 2: Darkthrone

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια εποχή που τα πάντα πλέον κινούνται μέσα από το φασματοσκόπιο του hype του in του hipster και εγώ δεν ξέρω τι άλλες ονομασίες έχουν κατακλύσει της ιντερνετικές ξεροσταλιές της καθημερινής απόγνωσης, η στήλη αυτή εδώ θα παρουσιάζει μουσική μακριά από airplay, τηλεοπτικούς κηφήνες, σαπισμένους μεγαλοπαράγοντες. Και αυτό, γιατί ενώ η χώρα μας πάει από το κακό στο χειρότερο, εσύ δεν μπορείς να μου το παίζεις «ψαγμένος υποανάπτυκτος» ακούγοντας πχ Lolek, πηγαίνοντας για μπάνιο στην ψαγμένη παραλία που βρήκες για την παρέα σου. Τα μαύρα χαρακωμένα διαμάντια που παρουσιάζονται εδώ έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την ζωή σου και να σταματήσεις επιτέλους να ακούς μπαλάντες για την Μαρία που σε άφησε και έφυγε με άλλον. Ίσως άμα άκουγες darkthrone να μην γινόταν ποτέ αυτό!!!

ΠΟΙΟΙ;

Εμ, σωστά, πού να ήξερες και ’συ ότι οι Nokturno Culto και Gylve (fenriz) Nagel το σωτήριο έτος 1987 δημιούργησαν τον καταστροφικό κύκλωνα τον darkthrone. Mέσα από τις καταστροφικές αναθυμιάσεις του θρας. Και από την απόκοσμη αναλαμπή των σκοτεινών παραδόσεων της Νορβηγίας, δημιουργήθηκε το απόλυτο deaththrash black punk avant garde σχήμα, που αργότερα μεταλλάχτηκε στην μανιέρα που όλοι αντέγραψαν -και συνεχίζει μέχρι σήμερα ακόμα η κακή αντιγραφή

ΓΙΑΤΙ;

Γιατί τα ενεργειακά πεδία που θα περάσεις μέσα από τον βόρβορο του Α BLAZE IN A NORTHERN SKY θα σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι παρθένα που σκύβει για πρώτη φορά. Αφού το αβυσσαλέο μίσος των συνθέσεων σε περιβάλει σαν νεκροταφείο μέσα στην ομίχλη του απόλυτου ορυμαγδού και σου τσιτώνει το αίμα και τις αισθήσεις ακόμα και αν έχεις πιει δυο κιλά αψέντι. Γιατί το TRANSILVANIAN HUNGER παρουσιάζει το όραμα της αγαπημένης σου μυθικής φιγούρας του Δράκουλα όπως είναι: αιμοβόρος, σάπιος και κακός, όχι σαν έναν μαλακα δανδή από την εξωτική Τρανσυλβανία που διαβάζει βιβλία και κλαίει για την παλιά του αγάπη! Γιατί το Natassja in eternal sleep από το UNDER A FUNERAL MOON μπορεί να σου αλλάξει για πάντα την ζωή και την ψυχή!

EN ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ;

Mυστηριακές εξάρσεις, ασυγκράτητο μίσος, τελετουργικές ατμόσφαιρες μιας άλλης εποχής (σωστός ρομαντισμός, μαύρος δηλαδή και αχαλίνωτος), ασπρόμαυρα minimal εξώφυλλα, ενεργειακά νορβηγικά πεδία, πινάκες ζωγραφικής τέχνης στα εσώφυλλα. Το αίσθημα της απόγνωσης και το αίσθημα της ελευθερίας μέσα από τεράστια φιορδ. Αέρας, κρύο, ήλιος, σκοτάδι. Καινούργια πρόκληση στη ζωή.

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ;

Σπασιμο ΜΑΤ, αντοχή στα δακρυγόνα, αντοχή στη ζέστη. Λιγότερες πωλήσεις βραστών wannabe Ελλήνων καλλιτεχνών που δεν ξέρουν τι σημαινει Νίκος Γκάλης και 1987!!!

Ηλίας Αποστολάκης

loste1980@gmail.com

http://towardthedarkfuneral.tumblr.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ