Spiegel: Ο Σαμαράς με το λουκέτο στην ΕΡΤ παραλίγο να ρίξει την κυβέρνηση - iefimerida.gr

Spiegel: Ο Σαμαράς με το λουκέτο στην ΕΡΤ παραλίγο να ρίξει την κυβέρνηση

Spiegel: Ο Σαμαράς με το λουκέτο στην ΕΡΤ παραλίγο να ρίξει την κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σύμφωνα με το Spiegel, το οποίο υποστηρίζει πως θα γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές. Το γερμανικό περιοδικό, παράλληλα, αναφέρεται ξανά στο λουκέτο στην ΕΡΤ σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός με την κίνησή του αυτή παραλίγο να διαλύσει την κυβέρνηση.

Σε ρεπορτάζ με τίτλο «Σπιράλ προς τα κάτω», το Spiegel τονίζει πως «η ευρωδιάσωση δεν προχωράει» ενώ ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θεωρείται «αναπόφευκτο».

Παράλληλα, γίνεται και μια αποτίμηση της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στον Ευρωπαϊκό Νότο ο οποίος έχει πληγεί βαρύτατα από την οικονομική κρίση, με το Spiegel να σημειώνει πως «όχι μόνο στην Ισπανία και την Ελλάδα, αλλά και στην Ιταλία και την Πορτογαλία το δημόσιο χρέος αυξάνεται με γρήγορο ρυθμό παρά την πολιτική λιτότητας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. Την ίδια ώρα μειώνονται τα κρατικά έσοδα και οι χώρες βυθίζονται στην ύφεση, που συνεπάγεται υψηλότατα ποσοστά ανεργίας, η οποία οδηγεί με τη σειρά της σε πρόσθετες κρατικές δαπάνες».

Η πολιτική τάξη ευθύνεται για το νεποτισμό στη ΕΡΤ

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για κλείσιμο της ΕΡΤ, υποστηρίζοντας πως «η αυθαίρετη πράξη του πρωθυπουργού προκάλεσε κύμα αγανάκτησης, το οποίο παραλίγο να διαλύσει την κυβέρνηση» και υπογραμμίζει ότι τελικά ήταν η πολιτική τάξη που σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται για το νεποτισμό στο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Στα πέντε με οκτώ δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρεται και στη συζήτηση για ένα πιθανό χρηματοδοτικό κενό στο πρόγραμμα της Ελλάδας της τάξης των πέντε έως οκτώ δισ. ευρώ για την επόμενη χρονιά και εκτιμά πως «στην περίπτωση της Ελλάδας ένα νέο κούρεμα του χρέους μετά από τις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές μοιάζει αναπόφευκτο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ