H Aυγή κατακεραυνώνει τον Φώτη Κουβέλη: Καλόν αγώνα σύντροφοι... - iefimerida.gr

H Aυγή κατακεραυνώνει τον Φώτη Κουβέλη: Καλόν αγώνα σύντροφοι...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά τα σενάρια που αναφέρουν ότι ενδέχεται μελλοντικά να προκύψει συνεργασία ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ προς το παρόν τα βέλη που εκτοξεύονται εκατέρωθεν είναι δηλητηριώδη.

Γράφει η Αυγή σε σημερινό της άρθρο:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα το καλό», δήλωσε ο γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ. Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ. Είχε προηγηθεί η ομιλία Σαμαρά, στην οποία ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για την αμαρτωλή ΕΡΤ που προσλάμβανε αριστερούς, για την άοπλη εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, για το Έθνος που είναι πάνω από τα κόμματα, για τους πανάξιους αστυνομικούς και στρατιωτικούς που εγγυώνται την ασφάλεια του ελληνικού λαού.

Όταν ανήκεις σε ένα κόμμα και σε προσκαλούν στο συνέδριο ενός άλλου κόμματος, μιλάς στρογγυλεμένα, με ευγένεια και αβρότητα, παρόλα αυτά, ακόμη και μια άνευρη και εθιμοτυπική ομιλία μπορεί να βγάλει πολιτικές ειδήσεις. Η ομιλία του κ. Λυκούδη, πάντως, έβγαλε ειδήσεις τρανταχτές.

«Η συνοδοιπορία μας δοκιμάστηκε από λάθη και παραλείψεις και οδήγησε στην αποχώρησή μας από την κυβέρνηση», τόνισε ο γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ., απηχώντας προφανώς τις απόψεις του κόμματός του .Την ΔΗΜ.ΑΡ λοιπόν την οδήγησαν εκτός κυβέρνησης τα λάθη και οι παραλείψεις της ΝΔ. Έτσι απλά και κυριλέ. Λάθη και παραλείψεις ήταν το σκοτάδι στην ΕΡΤ, η απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, η ντε φάκτο κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια; Αν ήταν απλώς λάθη και παραλείψεις και όχι ακροδεξιά έφοδος στα ανάκτορα, τότε δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, τότε μπορεί να συμβεί άνετα αυτό που εξήγγειλε στη συνέχεια ο Σπύρος Λυκούδης: «Στην πορεία θα βρεθούν σημεία σύγκλισης».

Σημεία σύγκλισης με τη ΝΔ στην πορεία λοιπόν κι όχι σημεία ό, τι κι ό, τι, σημεία επί του Μνημονίου. «Η τρόικα δεν μετριάζει αλλά εντείνει την ανάγκη να εκπονήσουμε ένα εθνικό σχέδιο που να έχει την αποδοχή της κοινωνίας», ανακοίνωσε ο κ. Λυκούδης. Τι σόι εθνικό σχέδιο θα είναι αυτό που πρέπει να εκπονήσουν από κοινού η ΔΗΜ.ΑΡ. και η ΝΔ; Σχέδιο που θα ικανοποιεί την τρόϊκα, σχέδιο που θα παρακάμπτει την τρόϊκα, σχέδιο που θα διώχνει την τρόϊκα; Θα περιμένουμε να δούμε, αν κρίνουμε πάντως από τον έναν χρόνο της συγκυβέρνησης, η τρόικα μπορεί να κοιμάται ήσυχη και σε κάθε περίπτωση, δεν χρειάζεται να φτιάχνει τα μπαγκάζια της.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα τον καλό», κατέληξε ο γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ. Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο αγώνας ο καλός, εκείνο που γνωρίζω είναι ότι, πριν ξεστομίσει τη φράση, ο Σπύρος Λυκούδης είχε ακούσει τον Αντώνη Σαμαρά να λέει τα εξής: «Η ΕΡΤ ήταν αμαρτωλή και σε αυτήν διορίζονταν κυρίως άνθρωποι της Αριστεράς. Η λογική των καταλήψεων τελείωσε. Προχωράμε με τον νόμο, εφαρμόζουμε τον νόμο», .

Και τα εξής: «Η χώρα μας υπέστη μια άοπλη εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών. Δεν τους αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία μας. Δεν μπορούν άλλο οι πόλεις μας να είναι υπό κατάληψη».

Και τα εξής: «Το Έθνος είναι πάνω από κόμματα, το Έθνος είναι πάνω από ιδεοληψίες, το Έθνος μάς ενώνει μεταξύ μας. Το Έθνος μάς ενώνει με όσους Έλληνες πέρασαν, άφησαν το αποτύπωμά τους, αλλά δεν υπάρχουν πια. Αλλά το Έθνος μάς ενώνει και με εκείνους που δεν ήλθαν ακόμα.

Το Έθνος είναι η συγκίνηση που δεν χρειάζεται να την εξηγήσει όποιος τη νιώθει. Και δεν μπορεί να την καταλάβει όποιος δεν τη νιώθει».

Και τα εξής:«Στους αστυνομικούς και τους στρατιωτικούς μας αξίζει καλύτερη μεταχείριση. Η κοινωνία τους αγκαλιάζει. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε να μένουν άθικτα τα «κάστρα των βολεμένων», όταν έχουμε υποβάλλει σε τέτοιες θυσίες τους ενστόλους μας αστυνομικούς και βεβαίως τους πανάξιους Έλληνες στρατιωτικούς».

Καλό αγώνα, σύντροφοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ