Αύξησε την προσφορά της για αγορά ελληνικών ομολόγων η εταιρεία Japonica - iefimerida.gr

Αύξησε την προσφορά της για αγορά ελληνικών ομολόγων η εταιρεία Japonica

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε επέκταση της πρότασης της για αγορά ελληνικών ομολόγων τόσο στο χρονικό περιθώριο όσο και στο ποσό το οποίο αύξησε στα 4 δισ. ευρώ προχώρησε η εταιρεία Japonica Partners η οποία ανήκει στο πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, Πολ Καζάριαν.

Η Japonica, επέκτεινε έως την 1η Αυγούστου την προθεσμία μέχρι την οποία οι ομολογιούχοι μπορούν να προσφέρουν τους τίτλους τους, ενώ ταυτόχρονα αύξησε το ποσό που πρέπει να διαθέσει στα 4 δισ. ευρώ και μείωσε την ελάχιστη τιμή στην οποία προτίθεται να αγοράσει στο 40% της ονομαστικής τους αξίας.

Η Japonica εξήγησε την κίνησή της με τα πρόσφατα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, από την κυβερνητική κρίση ως τον εκτροχιασμό του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

«Η Japonica εξακολουθεί να πιστεύει ότι η αγορά των ελληνικών ομολόγων είναι ευμετάβλητη, διακρίνεται από άκρα έλλειψη ρευστότητας και σε κάθε περίπτωση δεν αντανακλά αναγκαστικά την εσωτερική αξία των τίτλων», είπε σε ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ