Σε πτώχευση οδεύει η Neoset- «Οχι» από το Πρωτοδικείο σε υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99

Τίτλοι τέλους πέφτουν για την Neoset, καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δεν έκανε δεκτό το αίτημα της εταιρείας επίπλων για ένταξη στο άρθρο 99 και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με την πτώχευση.

Το «όχι» του Πρωτοδικείου, έχει αποτέλεσμα η εταιρεία να είναι απροστάτευτη έναντι των απαιτήσεων των οφειλετών της με συνέπεια να είναι αμφίβολη η συνέχεια της λειτουργίας της, αναφέρει το capital, ενώ έχει ήδη προηγηθεί η κατάσχεση του οικοπέδου της εταιρείας στο Βασιλικό.

Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη βιωσιμότητας, η επιπλοποιία έχει χρέη ύψους 58,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία ποσό άνω των 50 εκατ. ευρώ οφείλει στις τράπεζες.

Το ενεργητικό της Neoset συνολικής αξίας 78 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει 19 οικόπεδα, αξίας 18,1 εκατ. ευρώ, αποθέματα αξίας 2,4 εκατ. ευρώ, προϊόντα έτοιμα και ημιτελή αξίας 2,3 εκατ. ευρώ, πρώτες-βοηθητικές ύλες αξίας 1,5 εκατ. ευρώ, παραγωγή σε εξέλιξη ύψους 508,3 χιλιάδων ευρώ και απαιτήσεις από πελάτες που ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ. Τα περισσότερο από τα παραπάνω στοιχεία του ενεργητικού αναμένεται να βγουν σε πλειστηριασμό, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πιστωτές.

Η τελευταία ελπίδα της Neoset, θα είναι να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, ωστόσο η προσφυγή θα έχει ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ