Υβριδική γεννήτρια μεγιστοποιεί την παραγωγή ενέργειας από τον ωκεανό - iefimerida.gr

Υβριδική γεννήτρια μεγιστοποιεί την παραγωγή ενέργειας από τον ωκεανό

Υβριδική γεννήτρια μεγιστοποιεί την παραγωγή ενέργειας από τον ωκεανό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μοναδική υβριδική γεννήτρια που παράγει ενέργεια χρησιμοποιώντας συνδυαστικά τόσο τη δύναμη του ανέμου, όσο και των κυμάτων δημιούργησαν Ιάπωνες ερευνητές.

Το SKWID, όπως ονομάστηκε η πρωτότυπη αυτή εφεύρεση αποτελεί μία παγκόσμια πρωτιά για την Ιαπωνική εταιρεία, αφού είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται μία τέτοια συνδυαστική γεννήτρια.

Η γεννήτρια έχει στην κορυφή της έναν έλικα Ντάριους με τρεις λεπίδες προκειμένου να συλλέγει τον αέρα και μία τουρμπίνα Σαβόνιους κάτω από το νερό για να συλλέγει τη δυναμική των κυμάτων, ενώ οι δύο τουρμπίνες ενώνονται μεταξύ τους με μία γεννήτρια που μετατρέπει τη δύναμη του αέρα και των κυμάτων σε ενέργεια.

Η συγκεκριμένη πλωτή μονάδα είναι αρκετά σταθερή και αυτοανορθώμενη, χάρη σε μία δομή στήριξης που απομονώνει τη μονάδα γεννήτριας από την κίνηση των κυμάτων. Σύμφωνα με το CBS News, μια μονάδα SKWID θα χρησιμοποιηθεί στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ