Eθνος: Ο Βορίδης ονειρεύεται το ευαγγέλιο της Νέας Δεξιάς αλλά είναι γκαφατζής

Ενα άρθρο-καταπέλτη εναντίον του Μάκη Βορίδη μετά τις θυελλώδεις δηλώσεις του για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου γράφει στο Εθνος ο Θανάσης Τσεκούρας. «Αυτοχρίστηκε ως ακόμη ένας γκαφατζής της πολιτικής» αναφέρει.

«Προκάλεσε αίσθηση το μνημόσυνό του για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Μια απλοϊκή εξήγηση είναι ότι παλινδρόμησε στην εποχή που τραβούσε «τσεκούρι» σε ότι του θύμιζε την ευρύτερη Αριστερά και τις «παραφυάδες» της. Μια πιο σύνθετη συνδέεται με το πολιτικό μέλλον που ο ίδιος ονειρεύεται για τον εαυτό του. Μετά την κατ' εξακολούθηση άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να τον εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα, ο Μάκης Βορίδης αρχίζει το ταξίδι να συγκροτήσει έναν νέο πόλο στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης. Τη Νέα Δεξιά, χωρίς προσμείξεις από τον χώρο του Κέντρου, με καθαρόαιμα χαρακτηριστικά. Κάτι σαν την επιστροφή στις ρίζες με λίγο life style μοντερνιάς» γράφει ο Θανάσης Τσεκούρας στο Εθνος.

Το άρθρο επισημαίνει ότι αντί για ένα ευαγγέλιο της Νέας Δεξιάς προκύπτει ένας κουτοπόνηρος λαϊκίστικος αχταρμάς με φθηνό στόχο να χαϊδέψουμε τα αυτιά όλων των «φυλών» της παράταξης. Και καταλήγει λέγοντας ότι ο Μάκης Βορίδης αυτοχρίστηκε ως ακόμη ένας γκαφατζής της πολιτικής γιατί αποδόμησε το προφίλ που είχε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, ένα προφίλ απαλλαγμένο από τα άνθη του κακού της νεότητάς του και εμπλουτισμένο με στοιχεία ενός πολλά υποσχόμενου και αποτελεσματικού πολιτικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ