Pikes Peak: Απιαστο ρεκόρ από Loeb και Peugeot 208 T16 - iefimerida.gr

Pikes Peak: Απιαστο ρεκόρ από Loeb και Peugeot 208 T16

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο φετινό «Αγώνα προς τα Σύννεφα», όπως ονομάζεται η διάσημη ανάβαση του Pikes Peak στο Κολοράντο, ο Sebastien Loeb, ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής WRC με το Peugeot 208 T16 των 800 ίππων που οδηγούσε, κονιορτοποίησε κυριολεκτικά το προηγούμενο ρεκόρ που είχε πετύχει πέρυσι ο Rhys Millen με αγωνιστικό Hyundai Genesis Coupe.

Κι αυτό γιατί το κατέβασε 1 ολόκληρο λεπτό και 33 δεύτερα, στα μόλις 8:13.878, επίδοση που δείχνει πολύ δύσκολο να σπάσει τα επόμενα χρόνια, εκτός κι αν η γαλλική ομάδα με το γάλλο οδηγό προσπαθήσουν για κάτι τέτοιο και του χρόνου.

Ο Loeb κινήθηκε στα 19,82 χιλιόμετρα του «Αγώνα προς τα Σύννεφα» με μέση ωραία ταχύτητα 139,2 χλμ./ ώρα, ενώ ο Jean-Philippe Dayraut με MINI Countryman τερμάτισε με χρόνο 9:42.740 σπάζοντας και αυτός το περσινό ρεκόρ.

Pikes Peak: Απιαστο ρεκόρ από Loeb και Peugeot 208 T16 | iefimerida.gr 0
Pikes Peak: Απιαστο ρεκόρ από Loeb και Peugeot 208 T16 | iefimerida.gr 1
Pikes Peak: Απιαστο ρεκόρ από Loeb και Peugeot 208 T16 | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ