Λοβέρδος: Η κυβέρνηση Σαμαρά ίδρυσε πάνω από 60 νέες γραμματείες, επιτροπές και οργανισμούς σε ένα χρόνο - iefimerida.gr

Λοβέρδος: Η κυβέρνηση Σαμαρά ίδρυσε πάνω από 60 νέες γραμματείες, επιτροπές και οργανισμούς σε ένα χρόνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανύπαρκτη είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης για τη μείωση του κράτους και την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος σε επίκαιρη ερώτησή του καταγγέλλει πως μέσα σε ένα έτος «η κυβέρνηση ίδρυσε περισσότερες από 60 νέες γραμματείες, εταιρείες, επιτροπές, οργανισμούς, δήθεν ρυθμιστικές αρχές, διευθύνσεις και λοιπές υπηρεσίες».

Στην ερώτηση που κατέθεσε, ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», κατήγγειλε πως οι νέοι φορείς καλύπτουν όλο το φάσμα της διοίκησης, κάποιοι αποτελούν μετεξέλιξη καταργούμενων φορέων, καταδεικνύοντας στην ουσία ανυπαρξία διαρθρωτικών αλλαγών στο χώρο του κράτους και του εν γένει δημοσίου.

«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως προσπαθεί να μειώσει το κράτος και το προσωπικό του, την ίδια ακριβώς περίοδο ιδρύει περισσότερο κράτος. Στην ύπαρξη προβλημάτων, η κυβέρνηση αντιπαραθέτει την αποτυχημένη και επιζήμια πρακτική της ίδρυσης υπηρεσιακών μονάδων», τονίζει σύμφωνα με την Ναυτεμπορική.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» ρωτά τον Πρωθυπουργό πώς ακριβώς συμβιβάζεται η ανάγκη μείωσης του κράτους με την πρακτική να ιδρύονται νέες υπηρεσιακές μονάδες, αλλά και «ποια είναι η έως σήμερα πρακτική της Γραμματείας συντονισμού του κυβερνητικού έργου, η οποία ενώ δεν συντόνισε καμία από τις αντιφατικές μεταξύ τους πρακτικές των μελών της κυβέρνησης (π.χ. η σε δήθεν αντιρατσιστική κατεύθυνση απόπειρα αντικατάσταση της σχετικής νομοθεσίας), φαίνεται να ευνοεί ή να μην αποτρέπει την ίδρυση περισσότερου κράτους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ