«Θάβουν το τσεκούρι» στη ΔΗΜΑΡ και ετοιμάζουν τρίτο πόλο μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

«Θάβουν το τσεκούρι» στη ΔΗΜΑΡ και ετοιμάζουν τρίτο πόλο μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

«Θάβουν το τσεκούρι» στη ΔΗΜΑΡ και ετοιμάζουν τρίτο πόλο μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ,- με την έγκριση της εισήγησης του Φώτη Κουβέλη-, γεγονός που σήμανε την αποκλιμάκωση της έντασης, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία στο εσωτερικό του κόμματος με τον δεδηλωμένο αριστερό χαρακτήρα.

Όπως πληροφορείται το iefimerida από κορυφαίο στέλεχος της Αγίου Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπεραμύνθηκε της απόφασης για την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση (και στη δευτερολογία του) ,όπου εστίασε σε τρία σημεία:

  • H στάση της ΝΔ και του πρωθυπουργού το τελευταίο δίμηνο μας εξωθούσε σ' αυτή την κατεύθυνση. Το ζήτημα της ΕΡΤ ήταν θέμα πολιτικής ηθικής για τη ΔΗΜΑΡ
  • Πολλά πράγματα δεν πήγαιναν καλά και φάνηκε πως υπήρχαν σκοπιμότητες
  • Η ΔΗΜΑΡ να αποτελέσει τον "τρίτο πόλο"- άνοιγμα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

Το τελευταίο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αποτελεί δείγμα του στρατηγικού σχεδιασμού στον οποίο θα προχωρήσει από δω και στο εξής η Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς ο κ. Κουβέλης έκανε «άνοιγμα» που στη βάση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ούτως ώστε «να δημιουργηθεί ο τρίτος πόλος, ανάμεσα στις μνημονιακές δυνάμεις και στον ΣΥΡΙΖΑ».

Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και οι ανάλογες πρωτοβουλίες για συναντήσεις με δυνάμεις και πρόσωπα, με τα οποία η ΔΗΜΑΡ διατηρεί ήδη ανοικτούς διαύλους.

«Από δω και πέρα προχωράμε στην προγραμματική αντιπολίτευση», ήταν τα λόγια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Βασίλη Οικονόμου, ενώ άλλος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ περιέγραψε το κλίμα της συνεδρίασης στο λέγοντας πως «όλοι στην αρχή ήμασταν ζαλισμένοι με τα όσα συνέβησαν. Κάποιοι στεναχωρηθήκαμε, αλλά θα βρούμε το βηματισμό μας, ακόμη κι αν αργήσουμε».

Κατά τα λοιπά, η πρώτη ημέρα της συνεδρίασης διεξήχθη σε εμφανώς πιο φορτισμένο κλίμα από αυτό της Κυριακής, πράγμα που διεφάνη και από τις τοποθετήσεις βουλευτών και στελεχών.

Καταιγιστικός ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος μίλησε για κωλυσιεργία και για προτάσεις που γίνονταν από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν από το Μαξίμου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ομιλία του Δημήτρη Χατζησωκράτη, ο οποίος έδωσε με τη σειρά του το στίγμα ότι με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και κάτω απ' αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσαμε να βγάλουμε άκρη.

Η ψηφοφορία, ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι και ψήφισαν 107 άτομα από τα 111 που μετρά η Κεντρική Επιτροπή. Η εισήγηση του κ. Κουβέλη υπερψηφίστηκε με 77 ψήφους με την κοινοβουλευτική ομάδα να ψηφίζει «υπέρ» ( συμπεριλαμβανομένου και του γραμματέα της ΚΕ κ. Σπύρου Λυκούδη και του Βασίλη Οικονόμου που είχαν διατυπώσει διαφορετική άποψη).

Ωστόσο, στις 22 αποχές που υπήρξαν συγκαταλέγεται ο κ. Γρηγόρης Ψαριανός, όπως και τα μέλη της ΚΕ (κκ Γεράσιμος Γεωργάτος , Γιάννης Αντωνίου, Ντόρα Τσικαρδάνη).

Εν τω μεταξύ, την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ προανήγγειλε ο Νίκος Μπίστης με επιστολή – βόμβα κατά του Φώτη Κουβέλη στην οποία τον κατηγορεί για αλλαγή στάσης και κακούς χειρισμούς.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ